Dječija predstava “Ekologijada” premijerno izvedena u Bijelom Polju

Dječija predstava “Ekologijada”, po tekstu Irene Zlatković, a u režiji Fuada Age Dobardžića, premijerno je izvedena danas u sali bjelopoljskog Centra za kulturu.

Glumci dječije scene Bjelopoljskog pozorišta kroz glumu, igru i ples poslali su poruku svojim drugarima o neophodnosti zaštite i očuvanja životne sredine.

Režiser predstave  Fuad-Aga Dobardžić kazao je poslije premijere da su utisci odlični i da je ponosan na svoje glumce, koji su još jednom pokazali nevjerovatan talenat i umijeće.

“Ranije sam radio bajkovite pozorišne komade koji su imali za cilj samo da zabave djecu i da ih nasmiju, ali predstva “Ekologijada” je drugačija, edukativnog je karaktera i zapravo je takmičenje u pravilnom – ekloškom odnosu prema prirodi i želja nam je bila da ukažemo djeci da budu odgovorna i čini mi se da su djeca izvuka pouku”, ispričao je Dobardžić,  ističući da je predstava sjajno prihvaćena kako u Bijelom POlju, tako i u Tuzima, gdje je prošle nedjelje pretpremijerno izvedena.

Ulogu malog huligana koji je nemaran prema okolini tumačio je mladi Amar Burdžović.

“Na samom kraju predstva i moj lik postaje dobar i vodi računa o životnoj sredini. Drago mi je što sam bio učesnik ove predstave, mnogo toga smo naučili, a i druženje je bilo sjajno. Najljepši trenutak svakako je bio kada su djeca iz publike zaigrala sa nama na bini i vjerujem da je i njima bilo odlično kao nama”, kazao je Burdžović.

Dječija predstava “Ekologijada” uskoro će ponovo biti prikazana u Centru za kulturu, a režiser očekuje da pored najmlađih dođu i stariji, kako bi se i oni podjsetili na važnost očuvanja životne sredine.

U predstavi igraju: Valentina Bogavac, Lejla Agić, Vojin Nedović, Amar Burdžović, Aldina Višnjić, Emir Idrizović, Matilda Prebiračević, Aranđela Baošić, Nejra Balić., Mitra Matijević, Hena Kurgaš, Kristina Dulović.

Scenografija: Milivoje Kovačević; Kostimi: Marija Raosavljević; Muzika: Milinko Prebiračević.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE