Obilježen Dan zaštite i spašavanja i Međunarodni dan civilne zaštite

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović obišao je bjelopoljsku Službu zaštite povodom 1. marta Dana zaštite i spašavanja  i Međunarodnog dana civilne zaštite.

Predsjednik Smolović čestitao je praznik pripadnicima ove Službe, ističući značaj njihovog rada za građane Bijelog Polja,  i obećao da će  lokalna uprava u kratkom roku finansirati nabavku opreme u vrijednosti do 3.000 eura, za koju procijene da im je najpotrebnija. Dogovoreno je da se nastavi kontinuirana podrška tehničkom opremanju Službe zaštite. Čim vremenski uslovi dozvole u naredna dva do tri mjeseca biće stavljen u funkciju Tetra sistem, zatim će uslijediti nabavka radio stanica kako bi sve nadležne službe bile uvezane na kvalitetan način. Uskoro će biti u funkciji i dva nova vatrogasna vozila, što će olakšati rad pripadnicima Službe zaštite.

Načelnik Službe zaštite Milonja Rakonjac  zahvalio se predsjedniku Smoloviću na posjeti i istakao da je danas  81 godina od osnivanja Službe zaštite, koja je kroz sve ove godine mijenjala nazive i oblik organizovanja. Zaposleni u ovoj Službi su prošli veliki broj obuka u zemlji i inostranstvu i dobili brojna priznanja, kazao je Rakonjac.

 

izvor:  sajt Opštine Bijelo Polje