Konkurs za nagrade “Risto Ratković” i “Ratkovićeve večeri poezije” otvoren do 1. jula

Javna ustanova “Ratkovićeve večeri poezije“ raspisala je konkurs za Nagradu “Risto Ratković” i za nagradu “Ratkovićeve večeri poezije”, koji  će biti otvoren do 1. jula 2018. godine.

Kako je saopštio direktor te ustanove Kemal Musić, za Nagradu “Risto Ratković” mogu konkurisati samostalne zbirke poezije koje su prvi put objavljene između prošlogodišnje i ovogodišnje manifestacije, dok ponovljena izdanja i izbori ne mogu konkurisati.

“Prijedloge mogu slati izdavačke kuće, institucije, organizacije, pojedinci i autori iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, a uz prijavu su dužni dostaviti šest primjerka knjige koju predlažu za nagradu”, naveo je Musić.

On je napomenuo da je za konkurs za nagradu “Ratkovićeve večeri poezije” za pjesnike do 27 godina potrebno dostaviti, u šest primjerka, rukopis neobjavljene zbirke poezije potpisan šifrom i sa adresom i rješenjem šifre u posebnom kovertu.

Direktor JU “Ratkovićeve večeri poezije“ saopštio je da sve prijedloge zainteresovani mogu dostavljati na adresu Opština Bijelo Polje, ulica Slobode, 84.000 Bijelo Polje, sa naznakom “Za konkurs Ratkovićevih večeri poezije”.

Autorka: Sanja Čujović

Izvor: JU “Ratkovićeve večeri poezije“

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE