Predstava ,,Ekologijada“ izvedena u Tuzima

Glumci dječije scene Bjelopoljskog pozorišta, pretpremijerno su danas izveli predstavu ,,Ekologijada“, u režiji Fuada Dobradžića, u KIC-u ,,Malesija“ u Tuzima.

Predstava je nastala po tekstu Irene Zlatković, a donosi priču o nemarnom odnosu prema okolini. Tokom predstave stariji čovjek kritikuje djecu zbog neodogovrnog ponašanja, i svojom pričom ipak uspijeva da im ukaže na greške koje prave jer bacaju smeće oko sebe, a kante za smeće su oko njih.

,,Zaista smo zadovoljni kako su djeca u Tuzima prihvatila predstavu, i sa velikom pažnjom su pratili radnju. Uspjeh je to što je sala bila puna do posljednjeg mjesta, a atmosfera izvanredna. Glumci su imali otvoreni aplauz na sceni“, kazao je za radio Bijelo Polje, reditelj Fuad Dobardžić.

Predstava je vaspitno edukativnog karaktera, i kao takva ima za cilj da pozitivno deluje na mlađu populaciju.

,,Dobro je to što se na kraju djeca izvinjavaju starom čovjeku jer nijesu bili odgovorni prema okolini, postaju odgovorni članovi društva ekologa, a pošto se radnja odvija u školskom dvorištu, oni sređuju isto. Obećavaju da će voditi računa o svom gradu, i o obalama Lima, što je i glavna poruka - da čuvamo svoju okolinu, jer tako čuvamo i Planetu“, istakao je Dobardžić.

U predstavi igraju_ Valentina Bogavac, Lejla Agić, Vojin Nedović, Amar Burdžović, Aldina Višnjić, Emir Idrizović, Matilda Prebiračević, Aranđela Baošić, Nejra Balić., Mitra Matijević, Hena Kurgaš, Kristina Dulović.

Scenografija: Milivoje Kovačević; Kostimi: Marija Raosavljević; Muzika: Milinko Prebiračević.

Premijera predstave će biti izvedena u narednom periodu u velikoj sali Centra za kulturu u Bijelom Polju.

Autorka: Eldina Idrizović

Foto: Arhiva Centra za kulturu

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE