Predstava ,,Ženski razgovori” odigrana u Bijelom Polju

Predstava Trsteničkog pozorišta ''Ženski razgovori'', koju je po tekstu Dušana Radovića režirala Branislava Stefanović,  izvedena je večeras u velikoj sali Centra za kulturu.

Predstava se bazira na Radovićevom posmatranju neiscrpne i vječite teme, muško-ženskih odnosa, koji su prikazani na humorističan, ali i pomalo gorak način.

,,Prvi put izvodimo predstavu u Bijelom Polju, jer smo na mini turneji u Crnoj Gori, što nam predstavlja zadovoljstvo. Prijem publike je zaista bio fantastičan, riječ je o tragi komediji koju je publika dobro prihvatila, što su potvrdili aplauzi kao i tišina u određenim situacijama, što potvrđuje da su prisutni razumjeli priču”, kazala je za Radio Bijelo Polje, rediteljka predstave, profesorica na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu, Branislava Stefanović.

Ona je istakla da se radnja odvija 1968. godine, a priča se odnosi na transformaciju duha vremena u kojem je smještena, a to je vrijeme u kojem su obični ,,mali” ljudi bili važni.

U predstavi nema likova na visokim funkcijama, političara, sudija ili doktora, već su to uglavnom oficiri, učiteljice i službenici, što je i bio motiv predstave da se prikaže vrijeme srednjeg staleža.

Glumica Zorica Krunić, kazala je za Radio Bijelko Polje, da njena uloga u predstavi traje mnogo godina, nadograđivana je često, što je zahtijevalo dodatni trud i rad, ali kako ističe, zadovoljna je reakcijama publike u Bijelom Polju, kao i ostalim gradovima Crne Gore gdje je ovih dana predstava odigrana.

,,Vidjeli ste da se stalno zabavljamo na sceni, nama je ova predstava stvarno igra. Poruka koju šaljemo publici jeste ,,Ne zlostavljajte naše žene”, zaključila je Krunić.

U predstavi igrali: Života Vučić, Slađana Radivojević, Vesna Rakovac, Dušan Jović, Mina Zdravković, Zorica Krunić, Valentina Glamočlija, Dragana Radoičić, Milica Šekularac, Ivan Mitrović, Irena Mitrović, Branislava Stefanović, Ivan Gočanin, Vasilije Petrović i drugi. 

Autorka i foto: Eldina Idrizović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE