Bahović:Za ruralni razvoj skoro polovina ovogodišnjeg Agrobudžeta (video)

Ministarstvo poljoprivrede ove godine će za razvoj poljoprivrede i ruralni razvoj  izdvojiti oko 17 miliona eura, odnosno skoro polovinu predviđenog ovogodišnjeg  Agrobudžeta, a investiranje u primarnu proizvodnju, ulaganje u prerađivačke kapacitete, nabavku mehanizacije, izgradnju bunara i dr. najbrojnije su podsticajne  mjere, kazao je Fadil Bahović, savjetnik u opštinskoj Službi za poljoprivredu.

Gostujući u emisiji “Eko zona”, Radija Bijelo Polje on je govorio o mjerama bespovratne podrške investicijama kroz javne pozive koji su u toku, kriterijumima i uslovima koje poljoprivrednici treba da ispune kako bi ostvarili pravo na tu podršku.

“Poljoprivrednici se mogu prijaviti na javni poziv za preradu voska, kao i na  pozive  za  podršku podizanju i modernizaciji, odnosno opremanju proizvodnih voćnih zasada, I   na poziv mladim pčelarima do 30 godina starosti, za kupovinom košnica i pčelinjih društava. Poziv za razvoj voćarstva je objavljen prije desetak dana i trajaće do polovine novembra, kako bi se voćnjaci mogli formirati tokom proljećne i jesenje sadnje. Fokus je na podizanju novih zasada i opremanje već postojećih.  Za ovu mjeru mogu aplicirati vlasnici registrovanih gazdinstava, a javnim pozivima su tačno utvrđeni kriterijumi i način aplikacije”, kazao je Bahović..

On je pozvao zainteresovane poljoprivrednike da se o javnim pozivima  informišu u Službi za poljoprivredu ili na sajtu Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Tekst: Tanja Dangubić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Video i foto:Vladimir Jelić

 

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Bez saglasnosti Redakcije zabranjeno je preuzimanje sadržaja sa veb portala Radija Bijelo Polje.