Pruška bez vode, bez struje Gimnazija i Zaton

Zbog sanacije kvara na vodovodnoj mreži bez vode će od 10 do 13 časova biti Pruška, dok će u Strojtanici, Resniku, Gubavču, dijelu Sutivana, Industrijskoj zoni, Nedakusima  i Potkrajcima biti smanjen pritisak vode, saopštili su iz Vodovoda Bistrica.

Zbog radova na elektro mreži bez struje će do 15 sati biti Zaton i Gimnazija. Na ostalom području Opštine snabdijevanje električnom energijom biće uredno, saopštili su iz CEDIS-a.

Ljekarsku pomoć u Službi hitne medicinske pomoći tokom protekla 24 sata zatražilo je  50 sugrađana a dežurne  ekipe su 7 puta intervenisale na terenu.

Na porodilištu Opšte bolnice tokom proteklog dana rođena je jedna beba. 

U Crnoj Gori će danas biti pretežno oblačno s kišom i pljuskovima, a ponegdje je moguća i grmljavina. U višim planinskim predjelima očekuju snijeg i susnježica. Vjetar će biti umjeren do pojačan, ponegdje na udare i jak, istočnih smjerova.  Jutarnja temperatura će iznositi od minus dva do devet, a najviša dnevna od jedan do 13 stepeni. 

U Crnoj Gori se jutros saobraća po mokrim i klizavim putevima zbog kiše koja pada u nižim predjelima, dok su u višim zabilježene slabije sniježne padavine, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore. Oni su kazali da su na putevima koji vode pored rijeka i kosina učestali sitniji odroni. Iz AMSCG-a su vozačima savjetovali opreznu vožnju prilagođenu uslovima i stanju na putu. Upotreba zimske opreme obavezna je na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove.  Iz AMSCG su naveli da je na magistralnom putu Kolašin - Mojkovac, u mjestu Štitarice saobraćaj normalizovan i obavlja se nesmetano, dok su neprohodni putevi Mioska - Semolj - Boan i Trešnjevik - Andrijevica. Kamionima sa prikolicom i šleperima je zabranjeno kretanje na putu Nikšić - Šavnik.