"Ne-Alkoholu u saobraćaju"

Alkohol je jedan od glavnih uzročnika saobraćajnih nezgoda ne samo na teritoriji opštine BIjelo Polje nego i u državi, zaključak je današnje tribune pod nazivom “Ne-Alkoholu u saobraćaju’’ koju su organizovali predstavnici NVO Korak promjene.

Kako je medijima saopšteno ovo je aktivnost koja ima za cilj ukazivanje na štetnost konzumacije alkohola u vožnji i povećanja nivoa bezbjednosti u saobraćaju. Izvršni direktor ove organizacije Saša Maslovarić napominje da su učesnici tribine nastojali da prisutnim sugrađanima, ali i posredstvom medija približe opasnosti u posljedice koje nesavjesni vozači mogu prouzrokovati.

’’Vozači koji koriste bilo koje alkoholno sredstvo predstavljaju opasnost ne samo za sebe, već i za sve učesnike u saobraćaju, kao i cjelokupnu okolinu. Zbog toga nastojimo da ovakvim aktivnostima utičemno na naše sugrađane’’, kaže Maslovarić.

Neki od prijedloga sa ove tribine su da je neophodno pooštravanje sankcija kroz izmjene i dopune zakona, kako bi se konzumacija alkohola u vožnji rigoroznije kažnjavala. Takođe, djelovanje u preventivnom smislu da se tokom obuke vozača i prilikom polaganja vozačkih ispita posebno treba naglasiti ovaj problem kao uzročnik brojnih saobraćajnih nezgoda.

 

Saopštenje: NVO Korak promjene

Foto: novosti.rs