Marković – Žurić : Otvaranjem ETC centra smanjiće se i stopa nezaposlenosti

Premijer Crne Gore, Duško Marković i predsjednik Opštine Bijelo Polje, Aleksandar Žurić, postavili su danas u Nikoljcu kamen temeljac za izgradnju trgovačkog ETC centra, važne investicije vrijedne 3,5 miliona eura.

Otvaranje tržnog centra ETC, kompanije “Elkos Group”, doprinijeće razvoju ne samo Bijelog Polja, već i cijele Crne Gore i rastu njene ekonomije, istakao je predsjednik Vlade, Duško Marković.

“Obilježili smo danas početak jedne nove i važne investicije za Bijelo Polje, koja će obezbijediti stotinu radnih mjesta. Zaista izražavam zahvalnost komapnijskom menadžmentu, naročito vlasniku kompanije ELKOS, Ramizu Kelmendiju, za njegovu poslovnu odluku da pokrene ovu investiciju i u Bijelom Polju. Vjerujem da ćemo zajedno u periodu koji slijedi imati još ovakvih prilika i da ćemo na taj način doprinijeti da se u Bijelom Polju živi bolje nego danas”, kazao je premijer.

On je poručio da Vlada ostaje privržena svom ključnom programskom ekonomskom prioritetu - da ulaže na sjever i da nesporne resurse pretvori u opšte dobro građana na sjeveru.

 “Učinićemo sve da ljudi ovdje ostanu, da se zapošljavaju i obezbjeđuju svoju egzistenciju. U Bijelom Polju zaista radimo odličan posao, pored ovog i niza drugih projekata, siguran sam da ćemo u ovoj godini imati i prve vidljive rezulatate na valorizaciji Đalovića pećine, kada je u pitanju infratstruktura, i sve ostalo što prati taj projekat i naravno nastavak radova na razvoju Bjelasice, kao budućeg jedinstvenog crnogorskog ski centra”.

Projekat izgradnje ETC centra zavidan je po svojim kapicitetima i po broju radnih mjesta, a što je najvažnije i za rješavanje osnovnog i najvećeg problema sjevera - visoke stopa nezaposlenosti, pogotovo mladih ljudi, naglasio predsjednik Opštine Bijelo Polje, Aleksandar Žurić.

“Na jednom izuzetnom lokalitetu, u blizini najužeg gradskog jezgra, na jednoj značajnoj površini, konačno smo dobili uglednog investitora. Objekat centra od 3,5 miliona eura ukupne investicije, multifunkcionalan, sa različitim sadržajima, upošljavaće oko stotinu ljudi, a u prvoj fazi 60. Projekat će biti gotov za maksimalno šest mjeseci, što znači da ćemo već početkom ljeta ovdje imati uređen lokalitet i jedan moderan poslovno-tržni centar, koji će biti još jedan pečat urbanizaciji našeg grada”, podvukao je Žurić, napominjući da je u proteklih sedam godina u infrastukturne i razvojne projekte, kao i u bjelopoljsku privredu, uloženo preko 200 miliona eura.

Zvaničnom početku radova na izgradnji trgovinskog ETC centra prisustvovao je i vlasnik komapinje ELKOS, Ramiz Kelmendi, a direktor ELKOS-a za Crnu Goru, Mehmedin Meša Šutković, istakao je da umrežavanje Bijelog Polja u ELKOSOV trgovački centar korak više ka zbližavanju  ljudi, privreda, i uspostavljanju kvalitetnijih odnosa na polju ekonomije.

“Objekat će biti izgrađen na površini od 6 209 kvadratnih metara. U sklopu njega biće otvoren moderni market evropskog trenda , sa pristupačnom ponudom svega onoga što  je potrebno sredini. Takođe, u okviru ETC centra poslovaće dva restorana, kuglana, butici i igraonica za djecu”, naveo je Šutković.

Kompanija ELKOS ima prepoznatljiv trgovinski lanac marketa na Kosovu, u Albaniji, Makedoniji i u Crnoj Gori, a ukupno zapošljava 3.400 radnika.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić, Darko Braič

Video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE