NVO Novi poredak partner u realizaciji projekta Eko Zona

Danas su predstavnici NVO Novi poredak čiji je izvršni direktor raivoje Bogavac, sklopili Memorandum o partnerstvu na projektu Eko zona koji uz finansijsku podršku Opštine Bijelo Polje realizuje Lokalni Javni emiter Radio Bijelo Polje. Projekat će se realizovati u naredna četiri mjeseca i obuhvata serijal informativno-edukativnih radio emisija i održavanje tribina i okruglog stola.

Kako je saopšteno cilj projekta je edukacija građana, a prije svega poljoprivrednih proizvođača o važnosti zdravih stilova života, organske proizvodnje, ekološkog turizma i zaštite životne sredine.

Izvršni direktor NVO Novi poredak profesor Radivoje Bogavac ističe da je ovo partnerstvo samo nastavak saradnje koja je godinama veoma uspješna sa ovom medijskom kućom i da će se njihove aktivnosti bazirati na uključenje mladih, kako učenika, tako i studenata koji će biti i učesnici tribina i Okruglog stola.

''Nakon što Radio Bijelo Polje emituje 14 emisija u sklopu ovog serijala kao završnu aktivnost nastojaćemo da na jednom okruglom stolu sumiramo rezultate, čujemo prijedloge poljoprivrednih proizvođača i pomognemo im da uz pomoć sstručnih lica unaprijede svoje poslovanje'' istako je Bogavac.

Direktor Radija Bijelo Polje Dragić Rabrenović je istakao da su uz podršku Opštine Bijelo Polje, odnosno Sekretarijata za ruralni razvoj drugi put za redom obezbjeđena sredstva, te da će partnerstvo sa predstavnicima nevladinog sektora dodatno doprinijeti realizaciji zacrtanih ciljeva.

Redakcija Radija Bijelo Polje