Učenici OŠ “Marko Miljanov” kreativni i humani

Učenici OŠ “Marko Miljanov”, uz pomoć svojih nastavnika i roditelja, priredili su danas novogodišnji bazar i  na velikom broju štandova izložili svoje proizvode, djelatnost, ideje i kreacije.

Novogodišnji bazar prerastao je u tradicionalnu manifestaciju ove škole, a i ove godine okupio je veliki broj posjetilaca, koji su radoznalo obilazili svaki štand i divili se onome što su malene ruke osnovaca “Marko Miljanov” napravile.

“Učenici su i ove godine uložili veliki trud i zaista je batzar bio uspješan. Pored kreativnosti, naši đaci, kao i svi posjetioci bazara, pokazali su ono što je najbitnije – humanost, jer će dio sredstava prikupljenih danas biti dodijeljen učenici naše škole koja se nalazi na liječenju u Beogradu. Preostali dio novca iskoristićemo za ono što nam je napotrebnije, a što će omogućiti uspješnije izvođenje nastave”, kazala je koordinatorka za preduzetništo,Tatjana Damjanović, dodajući da su ih dobra iskustva podstakla da po treći put organizuju ovu manifestaciju.

Učenica Mirensa Batilović zajedno sa svojim drugarima za današnji bazar pripremila je razne novogodišnje ukrase, a na njihovom štandu našli su se i brojni kolačići.

“Zaista je bilo zanimljivo danas, kao i prethodnih dana, kada smo se pripremali. Uz pomoć naše nastavnice Tatjane Damjanović uspjeli smo sve da završimo na vrijeme. Naš stand je bio jako posjećen, mnogo toga smo prodali i jako smo srećni zbog toga”, ispričala je Batilović.

Da je uspješno protekao i ovaj novogodišnji bazar smatra i Armin Čokrlija.

“Svi zajedno smo se trudili da napravimo što više ukrasa i kolačića, kako bi uspjeli da prikupimo što više novca, da bi pomogli našoj drugarici. Odlično je bilo i svi smo zadovoljni”, rekao je Armin.

Štand Marije Kljajević i njenih drugara bio je pun raznih kolačića, bureka i pita, koje su spremili uz pomoć roditelja i nastavnika.

“Naš stand se zvao ‘Slatka kuća’, što je privuklo veliki broj posjetioca, a najviše smo prodali čokoladnih kolačića, koje je pripremila naša drugarica”, kazala je Kljajević.

Svoje proizvode učenici OŠ “Marko Miljanov” izložiće i na novogodišnjem “Bjelopoljskom bazaru”, koji će se naredna dva dana održati na gradskom trgu.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić, Darko Braič

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB POSRTALA RADIJA BIJELO POLJE