Janković i Begić autentičan repertoar odsvirali i bjelopoljskoj publici

Koncert renomiranih umjetnika, harmonikaša Predraga Jankovića i violiniste Mirana Begića, održan je večeras u bjelopoljskom Centru za kulturu.

Autentični repertoar koji čini spoj obrađenih poznatih klasična djela i etno crnogorske muzike, Janković i Begić odsvirali su večeras bjelopoljskoj publici, koja je uživala u svakoj noti harmonike i violine.

“Večeras smo svirali repertoar koji smo sami koncpirali, a koji sadrži orkestarska djela koja su u originalu napisana za violinu i klavir, ali mi smo napravili nove aranžmane i redakcije za harmoniku i violinu. Zaista mislim da je i publika uživala, što nam je i najvažnije”,  istakao je Predrag Janković, dodajući da je veliko  zadovoljstvo bilo naći se opet pred bjelopoljskom publikom, iako ne više kao solista, već sa kolegom i poznatim violinistom Begićem.

Cilj ovog projekta, ali i svrha postojanja ovog crnogosrkog  dua, jeste da ljubav prema muzici prenesu na pubuliku, a prema riječima  violiniste Mirana Begića, svoju misiju su ostvarili i  večeras u Bijelom Polju.

“Muzika koju sviramo prepoznata je na svim kontinentima i mjestima, a nas posebno raduje to što smo svim kompozicijama uspjeli da damo naš najintimniji doživljaj. Ovakav spoj instrumenata se rijetko može čuti i vidjeti na koncertnim scenama, što svaki naš nastup čini još interesantnijim za publiku”, kazao je Begić.

Večerašnji koncert dua Jankovića i Begića priređen je u okviru bogatog decembarskog programa bjelopoljskog Centra za kulturu.

Autorka i foto: Sanja Čujović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE