Bjelopoljska fantastična petorka sjutra u ritmu Evrope (video)

Vladimir Kuč, Sara Bučkić, Džana Lamežević, Ena Burdžović i Ema Reković predstavljaće sjutra Bijelo Polje i Republiku Kipar na najvećem dječijem muzičkom takmičenju u zemlji “Crna Gora u ritmu Evrope”, koje se održava u Tivtu.

Talentovani Bjelopoljci predstaviće se  numerom “La La Love”, pjevačice Ivi Adamou,  a kako su kazali za “Strat Art” spremni su za sjutrašnji nastup i nadaju se da će se predstaviti u najboljem svjetlu.

Glavna koordinatorka programa za Opštinu Bijelo Polje i sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu, Saida Čikić, kazala je da sa nestrpljenjem očekuju početak ovog  muzičkog spektakla, te da se nadaju i podršci Bjelopolaca.

“Ovo je sjajna prilika da djeca prikažu svoj talenat i umijeće, da prvenstveno predstave sebe, a zatim svoj grad i naravno Republiku Kipar, koja nam je dodijeljena na ovogodišnjem takmičenju. Zaista su tokom prethodnih mjeseci djeca vrijedno radila, trudila se i mnogo vježbala,  tako da ne sumnjam da će zablistati na sceni i osvojiti simaptije publike i žirija”, istakla je Čikić.

Iako im pobjeda nije prioritet, Čikić ne sumnja da će se dobro plasirati, jer, kako kaže, Bijelo Polje ima jako talentovanu djecu.

“Naša Škola za muzičko obrazovanje iznjedrila je veliki broj talentovane djece, među kojima su i Vladimir Kuč, Ema Reković  i Džana Lamežević, zaista su jako talentovani, a nastup će upotpuniti i naše talentovane plesačice Sara Bučkić i Ena Burdžović. Pjesma je jako energična, a olakšavajuća okolnost je i to što ne pjevaju na grčkom, već na engleskom jeziku. Spremili smo i dobar scenski nastup, kao i sjajne kostime, tako da se nadamo da će to odlično izgledati na sceni”, kazala je glavna koordinatorka programa za Opštinu Bijelo Polje.

Linije za glasanje su već otvorene, a kako je kazala Čikić, zadovoljni su brojem glasova, ali se oslanjaju i na ocjene žirija.

“Broj glasova publike ne prikaže uvijek realno stanje stvari, posebno što publika nije imala  priliku da se nešto bolje  upozna sa djecom  iz  svih opština, jer smo samo jednom nastupili na Televiziji Crne Gore. Naša pozicija varira između trećeg i četvrtog mjesta,  ali linije su i dalje otvorene. Nadamo se da će talenat naše djece prepoznati i stručni žiri, te da ćemo dobiti dobre ocjene i od njih”, rekla je Čikić.

Vladimir, Sara, Džana, Ena i Ema kazali su za “Start Art” da su spremni za sjutrašnji nastup, iako je mnogima od njih ovo prvo veće takmičenje.

Tremu, kako su kazali, nemaju, pobjeda im nije prioritet, te očekuju da će ovo za njih biti jedno novo i lijepo iskustvo, kao i da će steći mnogo novih prijatelja.

Oni su pozvali i sve Bjelopoljce da glasaju za njih, te da ih podrže slanjem poruke - pjesma_03 na broj 14741.

Pobjednik će biti odabran kombinacijom glasova stručnog žirija i gledalaca koji glasaju putem SMS-a, a samo finale manifestacije biće emitovano u direktnom prenosu na televiziji sa nacionalnom frekvencijom.

Podsjetimo, “Crna Gora u ritmu Evrope” je najveće dječije muzičko tamičenje u zemlji, namijenjeno djeci osnovnog i srednjoškolskog uzrasta, talentovanoj za pjevanje i ples, koje podržavaju ambasade Evrope u Crnoj Gori, a Opština Bijelo Polje je potpisom ugovora prihvatila učešće u ovom, koji se realizuje na teritoriji cijele Crne Gore i koji okuplja više od 20 gradova i opština, ambasada Evrope, Izraela i Australije.

Na manifestaciji će nastupiti mladi iz 12 opština, a osim Herceg Novog tu su predstavnici Berana, Danilovgrada, Bijelog Polja, Plava, Pljevalja, zatim Petnjice, Mojkovca, Kotora, Nikšića, Podgorice i Tivta. Zemlje koje predstavljaju su Norveška, Ukrajina, Kipar, Španija, Danska, Švedska, Finska, Australija, Italija, Izrael, Belgija i Crna Gora.

Televizijski prenos manifestacije, obezbijedila je TVCG. Početak je 1. juna u 17 sati.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Sanja Čujovic

Foto i video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE