Završena II sjednica Skupštine Organizacije slijepih, usvojeno niz značajnih tačaka

Druga redovna sjednica Skupštine Organizacije slijepih za Bijelo Polje i Mojkovac, na kojoj su prezentovani rezultati rada u prethodnom periodu i predstavljene aktivnosti planirane za naredni period, održana je danas u hotelu „Franca“.

Nakon prezentacije skupštinskog materijala i usvajanja dnevnog reda, usvojen je zapisnik sa prošlogodišnje Konstitutivne sjednice, kao i Izvještaj o radu za prethodni period, o materijalno-finansijskom poslovanju i završnom računu za 2018, a na sjednici je izglasan ii Program rada i Finansijski plan rada organizacije za 2019. godinu.

Na dnevnom redu se našao i spisak od tri nova redovna i četiri pomažuća člana, čije se stanje vida uklapa u definicju oštećenja vida, predviđeno Statutom Organizacije, radi prijema, a izvršena je i njihova verifikacija.

Sekretar Organizacije slijepih za Bijelo Polje i Mojkovac, Mirsad Dlakić, kazao je za Radio Bijelo Polje da je sjednicu obilježio jedan konstruktivan pristup rada svih članova, te da su usvojene važne tačke, koje će odredti način budućeg funkcionisanja ove organizacije.

„Na sjednici Skupštine je konstatovano da je u izvještanom periodu  i pored vrlo teške finansijske situacije u organizaciji, a zahvaljajući prije svega  donacijama i dotacijama Saveza slijepih Crne Gore i Opštine Bijelo Polje, realizovano mnoštvo aktivnosti, u koje su  bila uključena slijepa i slabodiva lica iz Bijelog Polja i Mojkovca, na šta smo i najponosniji“, zaključio je Dlakić.

Autorka i foto: Sanja Čujović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE