Defileom maturanata SSŠ i večeras je Bijelo Polje odisalo glamurom i sjajem

Svečanim defileom bjelopoljskim trgom, maturanti Srednje stručne škole najavili su proslavu maturske večeri.

Uzbuđeni zbog završetka jednog važnog životnog poglavlja i izazova koji ih očekuju, elegantni i glamurozni, pozirali su pred velikim brojem sugrađana.

Ponosan na njihove rezultate, direktor Srednje stručne škole, Semir Balić, za Radio Bijelo Polje je kazao da generacija nije bila brojna, ali jeste izuzetno uspješna.

“Zadovoljan sam 2018/19. generacijom. Od stotinu učenika, koji su završili sa četvrtim stepenom i tridesetak sa trećim, bilo je dosta odličnih maturanata i 3 lučaša. Nije bilo onih koji su ponavljali razred”, izdvojio je direktor.

Ističe da će godinu iza njih pamtiti po dobrim rezultatima na svim nivoima takmičenja, od državnih, regionalnih i svjetskih i dodaje da je veoma posebna godina iza njih.

Na pitanje za koja se zanimanja maturanti najviše odlučuju, kazao je da su to najčešće društveni fakulteti.

“Savjetujem im da visoko školovanje nastave i izaberu neka od deficitarnih zanimanja. Iako su teški fakulteti IT tehnologije, mašinstva, elektrotehnike, defektologije, farmacije, gastronomije, najperspektivniji su”, zaključio je Balić, čestitajući im na zavidnim uspjesima.

Ena Smakić je srećna što je stekla prijatelje za čitav život, ali i djelimično potresena što se srednjoškolsko druženje večeras okončava. Za naš Radio otkrila da će upisati Policijsku akademiju.

“Oduvijek sam željela da postanem policijska službenica. Volim pomagati ljudima, raditi sa njima. Nadam se da ću testove uspješno savladati”, uvjerena je maturantkinja.

Za prijemni se nije pripremala. Zna da može napraviti potrebno. Kroz srednješkolsko obrazovanje bila je fizički aktivna, što će, smatra ona, poboljšati uspjeh na testiranju fizičkih sposobnosti.

Pred Enom je izazov, nakon kojeg se nada da može početi živjeti svoj djevojčicin san.

Autorka: Enida Omerhodžić

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE