Turski ,,Crveni polumjesec” donirao pakete za 100 bjelopoljskih porodica

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje danas je dobila vrijednu donaciju, od turskog Crvenog polumjeseca u vidu prehrambenih proizvoda za 100 porodica sa teritorije bjelopoljske Opštine.

Ova pomoć obezbijeđena je tokom mjeseca Ramazana, a nastavak je saradnje turskog Crvenog polumjeseca sa Opštinskom organizacijom Crvenog krsta Bijelo Polje.

,,Nastavili smo uspješnu saradnju sa turskim Crvenim polumjesecom koji treću godinu zaredom donira pakete hrane bjelopoljskom Crvenom krstu, koji dalje tu pomoć distribuira sugrađanima koji su u stanju socijalne potrebe, a kojima je ovaj vid pomoći neophodan. Koristim priliku da se zahvalim kolegama iz turskog Crvenog polumjeseca, koji su i ove godine donirali vrijednu pomoć, u ime svih onih sugrađana kojima će pomoć biti uručena. U razgovoru sa predstavnicima turskog Crvenog polumjeseca dogovoren je i nastavak saradnje, kako na aktivnostima vezanim za humanitarnu pomoć, tako i na drugim zajedničkim projektima čijom realizacijom ćemo poboljšati uslove života naših sugrađana’’, naveo je u saopštenju koordinator bjelopoljskog Crvenog krsta, Mašan Živković.

Šef Turske organizacije Crvenog polumjeseca Tuncay Ahi, kazao je da im je od izuzetne važnosti Crna Gora, pa se, kako dodaje, trude da pomognu što više.

,,Posjetili smo mnoga mjesta i uvjerili se da je pomoć vašem stanovništvu neophodna. Vi u bjelopoljskom Crvenom krstu, kao neko ko je stalno na terenu znate da ovaj paket nije dovoljan, pa se zajedno moramo potruditi da se ova saradnja nastavi, unaprijedi, kako bi pomogli što većem broju stanovnika. Imali smo priliku da se kroz saradnju u proteklim godinam uvjerimo u kvalitet vašeg rada, pa se nadamo da zajednički realizujemo još dosta projekata, nadam se već sledeći projekat za Kurban bajram”, naveo je Tuncay Ahi.

Kako navode u saopštenju, distribucija ove pomoći vršiće se po utvrđenim spiskovima Opštinske organizacije Crvenog krsta, a dobiće je sugrađani koji su u stanju socijalne potrebe, većinom na ruralnom području naše opštine.

Saopštenje i foto: Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE