OŠ „9. maj“ proslavila svoj dan, Ana Kovačević proglašena za učenicu generacije

Uz prigodan kulturno-umjetnički program, dodjelu nagrada najboljima, Osnovna škola “9. maj“ danas je proslavila  Dan škole.

Pozdravljajući učenike i brojne goste, direktor škole, Vojislav Žujović, istakao je da škola “9. maj“ nastavlja tradiciju radnih uspjeha, brižno čuvajući svoj visoki ugled među obrazovnim ustanovama u opštini i državi.

„Ova školska godina je bila godina uspjeha naših učenka, kako u nastavnom procesu, tako i na takmičenjima, na kojima smo postigli zapažene rezultate. Uspjeli smo da realizujemo sve ono što je bilo predviđeno godišnjim planom rada, tako da sa sigurnošću možemo reći da je ova godina bila jako uspješna u ostvarivanju nastavno-vaspitnih sadržaja, kao i vannastavnih aktivnosti“, rekao je direktor Žujović, ističući da zasluge za ostvarene rezultate pripadju prvenstveno učenicma i nastavnicima, ali i roditeljima, Minstarstvu prosvjete i lokalnoj upravi, koji su pružali nesebičnu podršku.

Žujović je naglasio da su učenici i nastavnici škole “9. maj“   pravi primjer uspješnog zajedničkog rada u ostvarivanju svih ciljeva vaspitno-obrazvnog procesa.

„I u narednom periodu, uz još veća odricanja, učinićemo sve da zajednički čuvamo i razvijamo ovu vaspitnu ustanovu i učinimo je prijatnim mjestom za generacije koje dolaze“, poručio je prvi čovjek ove obrazovne ustanove.

Na današnjoj svečanosti, za đaka generacije proglašena je Ana Kovačević, učenica koja je osvojila prva mjesta na republičkim takmičenjima.

Direktor Žujović pohvalio je i učenike koji su ostvarili zapažene rezulate na takmičenjima i napomenuo da su to Ana Kovačević, koja je osvojila prvo mjesto na državnom takmičenju iz ruskog jezika (mentor Ranka Joksimović), zatim Orhan Hodžić, koji je uz mentorstvo Nataše Banković osvojio drugo mjesto na opštinskoj smotri recitatora, dok se Đurđa Knežević našla među deset najboljih na državnom takmičenju iz fizike. Kako je direktor napomenuo i sportsti su imali odlične rezultate na opštinskim i državnim takmičenjima.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: SUN TV

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE