Sjutra akcija dobrovoljnog davanja krvi

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje u saradnji sa Klubom dobrovoljnih  davalaca  krvi i lokalnom upravom, organizovaće sjutra, povodom 11. maja Svjetskog dana dorovoljnih davalaca krvi, akciju dobrovoljnog davanja krvi u  Kabinetu za transfuziju krvi Opšte bolnice od 9,00  do 12,00 časova. Pozivaju zainteresovane sugrađane da podrže ovu akciju, kako bi zajednički obezbijedili dovoljne količine ove dragocjene tečnosti za sve one  kojima je krv potrebna.

“Krv nema alternativu, to je lijek koji nema zamjenu, krv se ne može proizvesti, podići u apoteci ili kupiti već je to dar od čovjeka – čovjeku, što čini davaoce najhumanijim ljudima. Neprocjenjive je vrijednosti, a tako malo dobre volje svih nas je potrebno da naši sugrađani, pacijenti nikada ne čekaju krv, već krv pacijenta.  Krv mogu dati sve zdrave osobe od 18. do 65. godina”, kažu u Crvenom krstu.

Osim sabirne akcije, u zgradi Crvenog krsta istog dana biće organizovano i uručivanje priznanja i zahvalnica davaocima krvi koji su ovu dragocjenu tečnost darivali od 5 do 150 puta kao  i predavanje o značaju dobrovoljnog davalaštva krvi.

Saopštenje i foto :Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje