Projektom Partnerstvom do održivih radnih mjesta, posao dobile tri osobe sa invaliditetom

Predstavnici štamparije Taš MM i DOO Ekopak trade uspješno su realizovali projekat Paretnerstvom do održivih radnih mjesta. To su saopštili na današnjoj press konferenciji, organizovanoj tim povodom.

Nosilac projekta je štamparija Taš MM, dok je partner DOO Ekopak trade, a sufinansirao ga je Zavod za zapošljavanje Crne Gore.

Milovan Šćepanović, u ime štamparije, ističe da je osam osoba sa invaliditetom učestvovalo u projektu, četiri su bile zaposlene kod njih, a isto toliko u Ekopak Trade-u.

„Zadovoljni smo njihovim učešćem te ćemo jednog kandidata zaposliti na neodređeno, dok ćemo sa dva potpisati ugovor na godinu“, podvukao je Šćepanović.

U ime ZZZCG, savjetnica za profesionalnu orjentaciju, Sanja Nedović, srećna je što je bila dio ove saradnje sa naglaskom zapošljavanja osoba sa invaliditetom.

„To je jako bitno, kako za poslodavca, tako i za zaposlenog. Rad u štampariji obuhvata poslove koje osobe sa invaliditetom uspješno obavljaju“, izdvojila je Nedović, dodajući da će ZZZCG nastaviti da podržava ovakve projekte.

U okviru ovog projekta, Jelena Vuković je u štampariji Taš MM potpisala ugovor na 12 mjeseci. Ovo je njen drugi projekat u kojem učestvuje. Kaže da je zadovoljna učešćem u njemu. Naučila je posao i zahvalila se predstavnicima štamparije na saradnji.

Projekat je vrijedi oko 70.000 eura.

Autorka: Enida Omerhodžić

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE