Bugarin: Škola u Zatonu i ove godine bilježi zavidne rezultate (video)

U toku ove školske godine ostvarili smo sve zahtjeve iz oblasti obrazovnih programa koji su propisani planom i programom i školskim kalendarima, a zadovoljni smo i uspjehom koji su postigli naši đaci, kazao je Vladimir Bugarin, direktor OŠ “Braća Ribar” u Zatonu.

Gostujući u emisiji “Građanima u susret” Radija Bijelo Polje, Bugarin je istakao da su zahvaljući predanom radu zaposlenih i odgovornim odnosom đačkih roditelja, zatonski učenici i ove godine godine ostvarili zavidne rezultate.

“Imali smo učešće i solidne plasmane naših učenika na državnim takmičenjima  u matematici, fizici i engleskom jeziku. Svake godine oni su među dvadeset plasiranih od 100 učenika, što smatram dobrim uspjehom. Postigli smo dobre rezultate i u oblasti vještina. Naša košarkaška ekipa je osvojila prvo mjesto u opštini na nivou osnovnih  škola a  treće  na regionalnom takmčenju. Drugo i treće mjesto osvojile su  odbojkaška i fudbalska ekipa. Na regionalnom onlajn  takmičenju u oblasti ekologije I zaštite životne sredine, naši đaci osvojili su tri prva mjesta i po jedno drugo i treće mjesto, a  ništa manje uspješne na opštinskim takmičenjima  nijesu bile  dramska i recitatorska sekcija”, naglasio je Bugarin.

Bugarin je  kazao da prosvjetiteljstvo na području mjesne zajednice Zaton ima dugu tradiciju, i podsjetio da je prva seoska škola u našoj opštini osnovana na Brzavi 1876. godine, pod pokroviteljstvom knjaza Nikole Petrovića a trudom mještana izgrađen je školski objekat.

“Tokom svog postojanja škola je pet puta bila  razarana, odnosno, bila je zapaljena 1884., 1902.,1906. , 1912. i poslednji put 1943.godine. Od škole na Brzavi starije su samo Trgovačka škola u Bijelom Polju i Pravoslavna  vjerska škola u Đurđevim stupovima u Beranama. Ovih dana u završnici je  procedura  za dobijanje saglasnosti za postavljanje Spomen ploče na zgradi škole u Brzavi. Od Ministarstva prosvjete dobili smo potrebnu saglasnost tako da će na sljedećoj sjednici SO ta odluka biti verifikovana i spomen ploča biti postavljena”, istakao je Bugarin.

Repriza emisije „Građanima u susret “ biće emitovana na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Tanja Dangubić

Tonska realizacija i audio obrada: Sanida Kajević

Foto i video: Dalibor Rakočević

 email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE