Uspješno završen projekat ,,Jačanje kapaciteta osoba sa invaliditetom“ (video)

Završna konferencija povodom projekta ,,Jačanje kapaciteta osoba sa invaliditetom“, koji je realizovala nevladina organizacija ,,Elipsa“ u saradnji sa Centrom za preduzetništvo i doo Pag, održana je danas u prostorijama  udruženja Elipsa.

Kroz projekat šest lica sa invaliditetom prošlo je obuku na radnom mjestu za izradu prijedlog projekata i upravljanje istim, pet OSI bilo je zaposleno na period od šest mjeseci, dok će dvije osobe nastaviti radni angažman nakon isteka projekta.

Rukovodilac projekta, Rafet Mulić, kazao je da je isti imao za cilj doprinos povećanju stručnih i radnih kvalifikacija lica sa invaliditetom, kao i njihovo brže uključivanje u radne i društvene procese.

,,Pokazali smo da zajedno možemo sve, i da ćemo u budućem periodu još i više uključivati OSI, koje sve kvalifikacije koje stiču kroz projekte treba da koriste i van istih. Mi smo nizom projektnih aktivnosti koje su bile usmjerene na podizanje i jačanje kapaciteta OSI, osnaživanje stava poslodavaca o dobrobitima zapošljavanja tih lica i ostvarili zadati cilj. Vjerujem da će i u narednom periodu OSI biti još više radno angažovane“, dodao je Mulić.

Jedan od učesnika projekta, Edin Madžgalj, kazao je da je projekat opravdao očekivanja i da će mu stečeno znanje koristiti u budućnosti.

,,Naučio sam vještine dobre poslovne komunikacije, organizacije oko tribina, panela i okruglih stolova. Shvatio sam da je timski rad garancija uspjeha, da je svaka karika u lancu važna i da svaki član tima ima potencijal koji je koristan za projekat", navodi Madžgalj.

Samostalna savjetnica u Birou rada Bijelo Polje, Jadranka Rakonjac, kazala je da su ostvareni svi rezultati koji su predviđeni projektom.

,,U okviru projekta izrađeni su prijedlog projekti u kome su učestvovale OSI. Realizacija projekta je dokazala da se lica sa invaliditetom mogu uključivati, obučavati i raditi i na poslovima koji zahtijevaju veći stepen znanja. Kroz projekat lica su obučena za rad i samostalno obavljanje poslova. Uloga Zavoda za zapošljavanje bila je da prati sve projektne aktivnosti kao i izvršavanje obaveza izvođača, tako da su sve obaveze završene i sredstva namjenski utrošena", naglašava Rakonjac. 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE