Sijarić i Čindrak obezbijedili učešće na 56. Regionalnom šahovskom turniru za slabovide

Rahim Sijarić i Hilmo Čindrak ostvarili su najbolje rezultate na danas održanom 57. Pojedinačnom kvalifikacionom šahovskom turniru za osobe sa smetnjama vida, koji je organizovala Organizacija slijepih za Bijelo Polje i Mojkovac.

Kao takmičari sa najvećim brojem bodova, Sijarić i Čindrak stekli su pravo učešća na 56. Regionalnom pojedinačnom kvalifikacionom šahovskom turniru, koji će se 18. aprila održati u Pljevljima.

Kako je za Radio Bijelo Polje kazao Rahim Sijarić, današnje takmičenje proteklo je u fer i korektnoj atmosferi.

,,Šah igram od svoje pete godine, i to je ono što me ispunjava. Sa ovog takmičenja odlazimo na Regionalno u Pljevljima, a zatim će dva najbolja takmičara steći će pravo učešća na državnom prvenstvu”, dodao je Sijarić.

Današnji turnir okupio je 16 slabovidih lica, koji su partije igrali po Bergerovom sistemu sa tempom igre od 15 minuta po igraču, i po pravilima FIDE sa aneksom za ubrzani šah.

I šahista Hilmo Čindrak nosi lijepe utiske sa današnjeg turnira, a kako je kazao za Radio Bijelo Polje, kao i prethodnih i ove godine organizacija i druženje bilo je na zavidnom nivou.

,,Naša organizacija jedina na sjeveru organizuje ovakvo takmičenje, i zaista nam poklanja veliku pažnju. Sada ćemo učestvovati i na takmičenju sjeverne regije Crne Core, što je za mene veliki uspjeh", ističe Čindrak. 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE