Nikolina Karišik i Damir Crnovršanin najbolji na XXII smotri besjedništva (video)

Učenica OŠ „Risto Ratković“, Nikolina Karišik pobjednica je XXII smotre besjedništva u kategoriji osnovaca, dok je u konkurenciji učenika srednjih škola titulu najboljeg odnio gimnazijalac Damir Crnovršanin.

U kategoriji osnovaca drugo mjesto pripalo je Damjanu Drobnjaku, učeniku OŠ „Marko Miljanov“, dok je treće mjesto osvojila Ajna Mulić iz škole „Dušan Korać“.

Drugo mjesto u konkurenciji srednjoškolaca ravnopravno su podijelili Miloš Baošić (Srednja elektro-ekonomska škola) i gimnazijalka Nadina Salemović. Treće mjesto pripalo je Ivi Kljajević, učenici bjelopoljske Gimnazije „Miloje Dobrašinović“ i Tei Pućurica iz Srednje stručne škole.

Tako je jednoglasno odlučio žiri ovogodišnje smotre u sastavu Vasilija Rahović profesorica književnosti i predsjednica žirija, advokat Rešad Muzurović i teoretičar umjetnosti Amar Mulabegović.

Predsjednica žirija, profesorica književnosti Vasilija Rahović, kazala je za Radio Bijelo Polje da je bilo teško odabrati one najbolje, ali da je presudila njiihova uvjerljivost, držanje na sceni i neusiljenost.

„Zaista je bilo teško donijeti odluku, ali žiri je bio jednoglasan i mislim da smo odradili dobar posao“, kazala je Rahović.

Ona je istakla da  Bijelo Polje već godinama njeguje besjedu, ali da je na ovogodišnjoj smotri očekivala više učenika.

„Nadam se da će naredne godine biti još više  kvalitetnih besjednika, jer zahvaljujući besjedništvu mladi se uče lijepom izržavanju i govoru, što jako utiče na to kako će ih ljudi doživjeti i shvatiti“, poručila je profesorica Rahović.

Pobjednik u kategoriji srednjoškolaca, Damir Crnovršanin, kazao je da se nadao tituli najboljeg, te da je ponosan na svoj uspjeh.

„Nakon prošlogodišnjeg takmičenja, zadao sam sebi zadatak da budem još bolji i evo, uspio sam u tome. Zaista sam jako srećan i ponosan, a mislim da sam žiri zapravo oduševio temom moje besjede, koja zapravo govori o aktuelnoj političkoj situaciji u našoj zemlji“, istakao je Damir.

On je dodao da mu je veliku podršku pružala i mentorka Milka Španjević, kao i da je zadovoljan ovogodišnjom smotrom.

„Smotra je zaista bila kvalitetna, učenici su bili sjajni, kao i teme o kojima su govorili“, rekao je mladi Damir.

Iako nije očekivala prvo mjesto, Nikolina Karišik, učenica OŠ „Risto Ratković“, kaže da je jako ponosna.

„Moja besjeda zapravo govori o djevojčici koja ima oštećenje sluha, ne znam da li je osim mog načina govorenja i ta osjetljiva tema uticala na odluku žirija, ali sam mnogo zadovoljna. Besjedu mi je predložila nastavnica Jelenka Ljujuić i odmah sam prihvatila prijedlog“, kazala je Nikolina.

XXII smotre besjedništva, na kojoj je svoje umijeće predstavilo šesnaest učenika iz pet  osnovnih  i tri  srednje škole, organizovala je JU Centar za djelatnosti kulture ''Vojislav Bulatović - Strunjo''.

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić; Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE