JU „ Centar za sport i rekreaciju” organizovala Školicu sporta za djecu iz VJ „Pčelica Maja” iz Nikoljca

JU „ Centar za sport i rekreaciju” u saradnji sa Opštinom Bijelo Polje, organizovala je danas Školicu sporta za djecu iz predškolske vaspitne jedinice  „Pčelica Maja” iz Nikoljca.


Sa djecom su radili licencirani treneri Branislav Maslovarić, Mugoša Kovačević i Branko Vučetić.

Trener Vučetić kazao je za Radio Bijelo Polje da je cilj Školice upoznavanje djece sa sportom.

„Veoma je važno u predškolskom i školskom uzrastu da se djeca igraju, raduju, da uče kroz sport, da akcenat nije na prvom mjestu ili medalji“, rekao je on.

Djeca su se u dvorani u Nikoljcu upoznala sa sportskim disciplinama, potom su posjetila  bokserski klub Bijelo Polje, gdje im je trener Kovačević pokazao osnove boksa. Nakon toga su na gradskom stadionu, uz pomoć trenera Branislava Maslovarića radili vježbe.

Trener Vučetić se zahvalio javnoj predškolskoj ustanovi „Dušo Basekić“ koja je izašla u susret i dovela mališane, kao i vaspitačicama iz vaspitne jedinice „Pčelica Maja“, uz nadu da će i ubuduće podržavati ovakve akcije.

Vaspitačica u VJ „Pčelica Maja“, Marija Bulatović, kazala je da je za djecu jako važna fizička aktivnost, kao i podsticati ih da se bave sportom.

„Trebaju od malih nogu da imaju interesovanja za sport, kao i da stvaraju takmičarski duh, i kroz igru da uče. Oni su danas jako srećni i uživaju. Prisutna je pozitivna energija, poseban je doživljaj za njih, već danima su se radovali ovoj posjeti“, istakla je vaspitačica.

Ona se zahvalila organizatorima na medaljama i poklonima koje su obezbijedili za mališane.

Autor i foto: Bojan Šutović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE