Izloženi radovi studenata FVU-a

Izložba radova studenata Fakulteta vizuelnih umjetnosti Univerziteta Mediteran, nastalih kao rezultat projekta Multimedijalni studio (MMS), otvorena je večeras u galeriji bjelopoljskog Centra za kulturu.

Projekat “MMS” realizovan tokom prethodnih 12 mjeseci bio je neobičan izazov za sve umjetnike ove obrazovne ustanove, obuhvatao je izradu marketing kampanja, autentičnih crnogorskih suvenira, kao i realizaciju street/land/eco poduhvata, a večerašnja izložba, na kojoj je prikazan samo dio stvaralaštva, kruna je “MMS” projekta, istakao je doc. mr Abaz Dizdarević.

“Multimedijalni studio je projekat u okviru programa INVO-HERIC / visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost. Aktivnosti predviđene projektom realizovane su u Bijelom Polju i Mojkovcu, a sudenti su se zaista potrudili na nađu interesantna rješenja za sve zadatke i ponosno večeras predstavljamo samo dio onoga što su uradili za ovih godinu dana”, rekao je Dizdarević, čestitajući studentima iz Bijelog Polja i Podgorice na kreativnosti, stvaralačkoj energiji i trudu.

Među 27 izloženih radova našlo se i idejno rješenje vizuelnog identiteta preduzeća Put Gross, koje je uradio student iz Bijelog Polja, Marko Pavlović.

“Već postojeći logo bio je mnogo komplikovan, sa dosta suvišnih detalja, zato sam odlučio da to pojednostavim. Inspiraciju sam pronašao upravo u samom nazivu preduzeća, odnosno prvoj riječi. Zamislio sam to kao jednu liniju, putanju i na kraju je tako i ispalo, a upravo zato je slovo P dominantan element logotipa. Takođe, uradio sam i ambalažu za neke proizvode i zaista sam zadovoljan kako je sve to ispalo”, ispričao je Pavlović.

Dio projekta “MMS” bila je i mlada Tina Nerac, koja je zajedno sa kolegama radila street i land art u Bijelom Polju i Mojkovcu.

“Ja sam konkretno radila na oslikvanju kutija za struju, kojima smo željeli da damo umjetničku notu i to pretvarajući ih u knjige. Zaista je bilo zanimljivo i čini mi se da smo ostvarili cilj i ulice Bijelog Polja, kao i Mojkovca, učinili ljepšim”, prenijela je utiske Nerac.

Projekat “MMS” imao je za cilj podizanje kvaliteta nastavnog procesa na Fakultetu vizuelnih umjetnosti, podsticanje ravnomjernijeg regionalnog razvoja zemlje, a doprinio je i promociji kultrurnih vrijednosti i umjetnosti u društvu.

Izložbu studenata Fakulteta vizuelnih umjetnosti svi zaljubljenici u umjetnost imaće priliku da narednih deset dana pogledaju i u Kući Rista Ratkovića, gdje će već sjutra radovi biti izloženi.

Autorka i foto: Sanja Čujović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE