Baković: Neposredni razgovor je najbolji način komunikacije sa građanima (video)

Osnovni cilj Dana Zaštitnika jeste da u neposrednoj komunikaciji sa građanima osjetimo “bilo” jednog grada, jedne sredine, te stoga praktikujemo da tokom godine obiđemo najmanje četiri opštine,  kazao je ombdusman Šućko Baković.

Gostujući u emisiji “Građanima u susret” Radija Bijelo Polje, Baković je naglasio da je neposredni razgovor najbolji način komunikacije sa građanima.

“Naša praksa i iskustvo govore da je to jedan od boljih načina komunikacije sa građanima. Ne može sve biti napisano, i ne možemo sva saznanja crpiti iz pojedinačnih obraćanja, izveštaja institucija, ili iz naših istraživanja. Ipak je “živa” riječ i neposredni kontakt sa građanima nešto,  što dopunjuje naša saznanja koja se tiču ostvarivanja ljudskih prava i sloboda u Crnoj Gori.

Zaključivanje nije lak posao, nemate egzaktne podatke o tome, sve se svodi na istraživanjima i drugim saznanjima”,kazao je Baković, dodajući da u Instituciji Zaštitnika drže do nepsrednog glasa građana, s obzirom da Omdbusman i postoji radi zaštite njihovih prava.

Zaštitnik ljudskih prava  je istakao da  je tokom prvog  dana  boravka u Bijelom Polju desetak građana potražilo njegovu pomoć, tek nešto više  nego što je u protekla tri mjeseca bilo pritužbi Bjelopoljaca na kršenje njihovih osnovnih prava i sloboda.

“Ako pogledate sa tog aspekta to nije mali broj. Mi smo imali rekordan broj obraćanja u 2017. godini, preko 60 pojedinačnih pritužbi iz Bijelog Polja. Prošle godine je bilo upola mane pritižbi, jer nam se  30 građana obratilo za pomoć, što nam je u neku ruku i bio signal da posjetimo Bijelo Polje i ohrabrimo građane da nam se javljaju”, naglasio je Baković.

 

Repriza emisije ,,Građanima u susret" biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15. 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Tonska realizacija, foto i video: Sanida Kajević

 

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE