Ambasador Zelioli uručio diplome polaznicima kursa italijanskog jezika (video)

Ambasador Republike Italije u Crnoj Gori,  Luka Zelioli  danas je u Centru za kulturu uručio diplome polaznicima kursa italijanskog jezika, koji je prvi put realizovan u Bijelom Polju u organizaciji Zajednice Italijana i italijanske ambasade.  Sertifikate o uspješno završenom osnovnom nivou znanja jezika A1, dobilo je 28 polaznika kursa.

Tom prilikom ambasador Zelioli je pohvalio uspjeh  i entuzijazam koji su polaznici pokazali tokom  pohađanja kursa i obećao da će se i u narednom periodu zalagati za nastavak saradnje sa lokalnom upravom, a uz podršku Ambasade Italije.

“Ovo je prva ali ne i poslednja moja posjeta Bijelom Polju,“ istakao je italijanski ambasador.

 

Licencirani predavač italijanskog jezika, profesorica Vesna Vuković,  kazala je  da je bila prijatno iznenađena interesovanjem Bjelopoljaca za izučavanem italijanskog  jezika. “ Za mene je ovaj kurs bio veliki izazov i dragocjeno iskustvo. Imala sam posla sa ljudima koji su htjeli da uče i koji su i inspirisali i mene  da unaprijedim svoje znanje, kazala je profesorica Vesna Vuković.

Arnela Striković  među najboljim je polaznicima ovog kursa. Kaže da iako se prvi put susreće sa italijnaskim jezikom zadovoljna je onim što je naučila proteklih mjeseci, te da se raduje putovanju u Italiju tokom aprila.

Inače, bjelopoljska opština je prva na sjeveru Crne Gore u kojoj Zajednica Italijana organizovala  ovaj kurs.

 

Tekst: Tanja Dangubić

Foto i  video: Vladimir Jelić

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE