Odbojkašice Jedinstva Franca uspješne na državnoj sceni, pionirke prve na tabeli (video)

Odbojkašice Jedinstva Franca, kao najmlađa ekipa u seniorksoj kategoriji, postigle su dobre rezultate tokom  protekle sezone, u istorijskom nastupu ženskog tima u Prvog ligi Crne Gore.

Gostujući u emisiji ,,Sportski magazin”,  Radija Bijelo Polje, trener odbojkašica Jedinstva, Mladen Miladinović, kazao je da su njegove izabranice opravdale povjerenje, i da idu naprijed sa još većim ciljevima.

,,Naš cilj na početku sezone bio je da ostanemo u društvu Prve lige, što smo i uspjeli, i moramo biti zadovoljni. Lijepo je gledati djevojke koje napreduju iz dana u dan. Jeste bilo teško u pojedinim momentima, gdje smo određene utakmice gubili sa velikom razlikom, ali znali smo na početku sezone šta nas očekuje jer smo najmlađa ekipa u Ligi , ali na kraju je sve bilo dobro”, navodi trener.

Kapiten seniorki, Mileva Magdelinić, u današnjoj emisiji je kazala da se kao tim uvijek drže zajedno i hrabro teže svim uspjesima.

,,Zadovoljna sam odnosom igračica prema igri, trenerima i klubu. Ja odbojku treniram pet godina, počela sam rekreativno sa drugaricama, i evo sada sam u prvom timu”, ističe Mileva.

Ikbala Idrizović več četiri godine brani boje odbojkaškog kluba ,,Jedinstvo”, sada već igra za prvi tim.

,,Igram srednjeg blokera, iako mojom visinom možda i ne odgovaram toj poziciji, ali uz pomoć trenera sam naučila da igram dobro poziciju. Za odbojku sam se opredijelila jer je najljepši ženski sport, prije toga sam trenirala i neke ,,grublje”, ali sada ostajem u odbojci”, istakla je Idrizović, i dodala da meč protiv Mediterana pamti kao najbolji.

Trener Miladinović ističe da u seniorskoj ekipi igra sedam pionirki, četiri kadetkinje i tri  juniorke.

,,Radi se o jednoj zaista mladoj ekipi ispred koje je svijetla budućnost. Ako nastavimo da radimo ovim tempom, sa još većim brojem treninga nego što imamo sada – mislim da smo na pravom putu da mapiramo žensku odbojku u Bijelom Polju”, uvjeren je Miladinović.

Pionirke odbojkaškog kluba ,,Jedinstvo” prve na tabeli

Pionirke odbojkaškog kluba ,,Jedinstvo” prve su na tabeli, sa 13 pobjeda i jednim porazom, što je prema riječima Miladinovića, veliki uspjeh.

On dodaje da su pionirke opravdale očekivanja.

,,Na početku sezone nijesmo imali neke velike ambicije koje sada trenutno imamo, sam odnos igračica prema igri tjera nas da budemo još bolji. Konkurencija je zaista jaka, i sigurno da se iza ove ekipe nalazi kvalitet, rad, želja i upornost da ostanu tamo gdje se trenutno nalaze. Uslovi treniranja baš i nijesu na zadovoljavajućem nivou, jer često mijenjamo sale, ali nadamo se da će se u narednom periodu taj problem riješiti”, navodi Magdelinić.

Njegove izabranice, kaže, uvijek spremno prihvate drugačije mišljenje.

,,Uz dogovor uvijek dođemo do toga što nam je neophodno. One uvijek daju svoj maksimum. Kada pionirkama dam slobodan dan, i onda se drugog pojave na treningu, to me tjera da idemo dalje”, pojašnjava on.

Kapiten pionirki, Milica Radović, u emisiji ,,Sportski magazin” je kazala da se nadaju osvajanju Pionirske lige Crne Gore.

,,Tim je veoma zadovoljan igrom i rezultatima, i nadamo se da će tako ostati iu narednom periodu. Najviše sam zadovoljna kakav odnos prema igri imaju moje saigračice. Ja sam se za odbojku opredijelila u dogovoru sa roditeljima, i sada sam sigurna da nijesam pogriješila u tome ”, iskrena je Radović.

Pionirka odbojkašica Jedinstva, Naida Hadžibegović, četiri godine trenira odbojku, a već dvije u klubu Jedinstvo.

,,Uspijevamo da uskladimo vrijeme u školi sa obavezama u klubu, jer ukoliko nešto zaista želite, onda je uz dobru organizaciju to i moguće”, dodala je Naida.

Mileva, Ikbala, Milica i Naida saglasne su da na terenu uvijek pokažu jedinstvo i slogu, i ističu da im je želja da jednog dana brane boje svoje države u najboljem timu.

Odbojkašice Jedinstva Franca savjetuju svoje vršnjake da se bave sportom, i da uvijek teže svojim ciljevima.

Repriza emisije ,,Sportski magazin" biće emitovana večeras na talasima Radija Biejlo Polje od 20:15 časova. 

 

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija i audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE