Uspješno završen drugi Guitar fest u Bijelom Polju, jedini te vrste na sjeveru zemlje

Uručivanjem nagrada i izvođenjem koncerta večeras u centru za kulturu, završio se drugi Guitar fest u Bijelom Polju, u organizaciji Škole za osnovno muzičko obrazovanje. 

U najmlađoj bebi kategoriji solo gitare prvo mjesto osvojili su Ilija Krivačević, Iris Leković i Teodora Borović, dok su prvu nagradu u kategoriji solo gitare dobili Anja Janičić, Milo Popović i Neda Dragišić.

Prva mjesta u drugoj kategoriji solo gitare pripala su Kristini Miljenović, Martinu Jovoviću i Danilu Izgareviću, dok su prvu nagradu u trećoj kategoriji dobili su Nikola Tošić, iz Podgorice i Nađa Grdinić iz Kolašina.

U disciplinama kamerni ansambli sa gitarom prvonagrađeni je duo - Filip Dubak - gitara i Nina Radunović - flauta iz Berana, dok je u kamernim ansamblima sa gitarom, druga kategorija, dobitnik prve nagrade bjelopoljski trio – Matija Veličković – gitara, Jana Perović – violina i Aleksandra Popović – klavir.

Tako je odlučio stručni žiri – predsjednica, Vera Bakiš iz Srbije, i članovi, Borjan Radović i Nikola Pejović, iz Crne Gore.

Predsjednica žirija za Radio Bijelo Polje je kazala da joj ocjenjivanje nije bilo lako, ali da je uživala u programu.

„Bilo je divnih izvođenja. Djeca su se trudila i nadam se da će nam doći ponovo, i ne samo oni nego i novi mališani. Muzika okrepljuje, liječi i sve je ljepše sa njom. Uz nju odrastaju bolji ljudi“, ocijenila je Bakiš i dodala da nagrade nijesu bitne, već je važno da se radi sa ljubavlju.

Da je Guitar fest protekao lijepo i zapaženo, saglasna je direktorica Škole za osnovno muzičko obrazovanje, Jasmila Hot, iz Organizacionog odbora. Za Radio Bijelo Polje je kazala da će ova manifestacija, jedina ovakve vrste na sjeveru zemlje, postati tradicionalna.

„Svi u Odboru, kao i učesnici Festivala, kako prijemom, tokom, tako i nagradama, saglasni su da je Festival bio uspješan. Nadam se da će se održati i da će nas podržati institucije iz našeg grada jer smo projekat finansirali od srestava naše škole“, poručila je Hot.

Pored direktorice Hot, u Organizacionom odboru, bile su profesorice Mirela Mekić, Julka Vukićević, Sanja Božanović i Milena Vračarić.

Hot je naglasila da su festivali jako značajni za promovisanje muzike, razmjenu iskustava, druženje.

Prvonagrađenim u svim kategorijama dodijelili su nagrade od preduzeća Euro-Unit Yamaha, iz Podgorice. Sponzori Festivala su kompanija „Franca“, Euro-Unit Yamaha, a Put Gross je sponzorisao jučerašnji koncert.

Autorka i foto: Enida Omerhodžić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE