Učenici Muzičke škole priredili koncert povodom 8. marta (video)

Učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje svirali su i pjevali večeras u Centru za kulturu, povodom 8. marta, Dana žena.

Koncert su otvorili najmlađi polaznici škole koji su pjevali uz pratnju malog orkestra.

Direktorica Škole za osnovno muzičko obrazovanje, Jasmila Hot, kazala je za Radio Bijelo Polje da je veče bilo lijepo.

,,Profesorica Miona Cvijović potrudila se da sve lijepo pripremi, vidjeli smo odjednom 70 djece na sceni, i bilo je sjajno. Reakcije publike su odlične, sala je puna, i najvažnije je da su roditelji zadovoljni“, istakla je Hot.

Ona dodaje da svi profesori vrijedno rade i pripremaju se za predstojeća takmičenja, državno koje će se održati krajem aprila u Podgorici, im međunarodna takmičenja tokom maja i juna.

Pored najmlađih učenika natupili su i solisti sa svih pet instumentalnih odsjeka, i dva tria, jedan klasični koji čine dvije violina i gitara, i jedan ne standardni violina, klavir i gitara.

Matija Veličković već šest godina pohađa Muzičku školu, svira gitaru, za koju se, kaže, opredijelio jer mu se od malena sviđa taj instrument.

,,Večeras je bilo veoma zanimljivo, i lijepo je svirati u nekom kamernom sastavu. Sada se pripremamo za državna takmičenje, više puta nedjeljno imamo probe, i nadamo se dobrim rezultatima“, dodao je Matija.

 

Autorka, foto i video: Eldina Bećirović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE