Putna infrastruktura dobra, problem napajanje strujom (video)

U mjesnim zajednicama veliki problem predstavlja putna infrastruktura, dok su u Brzavi glavni putevi asfaltirani, u dobrom stanju i redovno se održavaju, kazao je predsjednik te mjesne zajednice Nikola Femić.

Gostujući u emisiji ,,O mjesnim zajednicama”, Radija Bijelo Polje, Femić je istakao da imaju problema sa nekategorisanim putevima koji nijesu asfaltirani, i ističe da jedan dio tih puteva koristi veći broj mještana.

,,U stalnoj smo komunikaciji sa Lokalnom upravom a sada i sa Ministarstvom poljoprivrede koje je za nas još uvijek nedostižno, jer mi nemamo dovoljno kvalitetan projekat da bi aplicirali na njihove konkurse. Imamo problem sa koncesionarimama koji koriste puteve, a koji se ne odazivaju na pravi način za sanaciju istih. Komunalna policija je nabavila vagu pa ćemo u saradnji sa njima mjeriti kamione, i nećemo dozvoliti ništa mimo zakona, a na štetu stanovnika u našoj mjesnoj zajednici”, dodao je Femić.

On pojašnjava da snabdijevanje električnom energijom u toj mjesnoj zajednici nije na zadovoljavajućem nivou.

,,Imamo dobar napon, međutim česta su nestajanja struje. Kako objašnjavaju iz elektrodistribucije, to je uzrokovano slabom mrežom u udaljenim selima, gdje dolazi do kvarova i iz tog razloga mi nemamo struju. Pokušavamo da dođemo do dogovora sa Elektrodistribucijom da nam parcelišu naselja, tako da kada neki problem nastane npr. u Prijelozima da ne moraju druga sela zbog toga da trpe”, ističe Femić.

Kako je naglasio u današnjoj emisisji, najviše je ponosan na realizaciju projekta višenamjenskog objekta koji se nalazi u blizini groblja. Ideja izgradnje tog objekta bila je kapela, a u sklopu iste, dodaje, napravljena je višenamjenska sala  koja može koristiti mještanima za više događaja

Femić ističe da im problem predstavlja pješački most čiji je patos od drveta, i koji nije natkriven.

,,Tako da smo prošli skupštinsku procedure, sredstva su odobrena, u budžetu su, samo treba naći izvođača kako bi uradili betonsku podlogu. Most najviše koriste đaci, koji skraćuju put do škole za sedam do osam kilometara. Nadamo se da ćemo u narednom periodu i taj problem riješiti", pojasnio je Femić.

Repriza emisije ,,O mjesnim zajednicama” biće e mitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15 časova.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Milan Knežević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE