Tanja Šeter održala koncert za pamćenje u Bijelom Polju (video)

Jedna od rijetkih i najistrajnijih interpretatorki narodnog melosa u Crnoj Gori, Tanja Šeter, održala je večeras koncert ''Tanko poje za gorom đevojka'' u sali bjelopoljskog Centra za kulturu.

Ljubitelji narodne izvorne muzike uživali su u večerašnjem koncertu,  publika je pjevala i pljeskala u ritmu pjesama, a Šeter je pjevala pjemse sa njenog prvog albuma, ali i novog koji je nedavno snimila.

Šeter je za Radio Bijelo Polje kazala da se uvijek rado vraća u Bijelo Polje, grad koji je, kako je kazala, uvijek dočeka raširenih ruku i otvorenog srca.

„Počestvovana sam što sam večeras imala priliku da opet nastupim pred bjelopoljskom publikom i da zapjevam na istoj sceni sa mojim dragim kolegama iz Bijelog Polja. Zaista sam uživala, publika je bila sjajna, a Bjelopoljci su još jednom pokazali koliko vole izvornu muziku“, kazala je Tanja Šeter.

Večaršnji koncert zapravo je bio i svojevrsna promocija Tanjinog  CD-a ''Tanko poje za gorom đevojka'', na kojem se našlo čak 27 pjesam iz svih krajeva Crne Gore, od kojih tri do sada nisu zabilježene na nosaču zvuka.

„To su pjesme za sve vremena, pjesme koje bude emociju u nama i koje svi uvijek rado poslušaju“, kazala je jedna od  najboljih interpretatorki crnogorske izvorne muzike.

U publici su se večeras našli pripadnici svih generacija, cijele porodice koje su mogle uživati u impresivnim vokalnim sposobnostima Šeter, a koncertom su zadovoljni i organizatori ove muzičke večeri.

„Sala je bila prepuna i zaista Jsmo svi uživali večeras. Tanja je još jednom pokazala  na koji način treba da se baštini i čuva crnogorska narodnapjesma od zaborava. Zahvalni smo i njoj i orkestru pod rukovodstvom Predraga Nedeljkovića, koji su večeras briljirali“, kazao je za Radio Bijelo Polje Almir Martinović, predjsednik NVO „Muzička baština“, koja je i organizovala koncert.

Martinović je kazao da su Bjelopoljci željni dobre narodne pjesme i dodao da ovakvih koncerta treba još više našem gradu.

„Zato mi i spremamo jednao veliko iznenađenje za naše sugrađane, uskoro će imati priliku da čuju pjesme koje se vezuju za bivšu Jugoslaviju, siguran sam da će biti oduševljeni“, dodao je Martinović.

Kao gosti na večerašnjem koncertu nastupili su i Aleksandra Rakonjac, Dejan Škuletić,  Petar Jokić, Almir Martinović i  Gradski hor Bijelo Polje.

Organizatori koncerta ''Tanko poje za gorom đevojka'' su NVO „Muzička baština“ i Centar za kulturu Bijelo Polje, a pokrovitelji su  Put- Gross, Grafički centar Merkator i Designed by QQRIQ.

Autorka, foto i video: Sanja Čujović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE