Bjelopoljska turistička organizacija spremna da odgovori na sve zahtjeve modernog turiste (video)

Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Srbiji, lokalnim turističkim organizacijama, strateškim partnerima i turističkom privredom predstavili su turističku ponudu Crne Gore na 41. Međunarodnom sajmu turizma „IFT 2019“, koji se od 21. do 24. februara održao u u Beogradu.

Na sajmu se predstavilo više od 650 izlagača i suizlagača iz 38 zemalja, među kojima i Turistička organizacija Bijelo Polje, koja je promovisla bogatu turističku ponudu grada pod Obrovom.

Gostujući u emisiji “Građanima u susret”, direktorica TO Bijelo Polje,Violeta Obradović, kazala je da je beogradski sajam turizma jedan od najbolje organizovanih i najkvalitetnijih sajmova u regionu, te da je bilo zadovoljstvo promovisati Bijelo Polje na takvoj manifestaciji.

“Od samog osnivanja Turističke organizacije Bijelo Polje mi učestvujemo na tom sjamu, jer smo prepoznali  značaj promovisanja Bijelog Polja na takvoj manifetsaciji, koja okuplja veliki broj izlagača iz više zemalja. Tih nekoliko dana trajanja sajma Beograd je zaista jedinstvo mjesto susretanja ponude i potražnje. Svjesni smo činjenice da mi smo ti koji moramo ići ka potencijalnim posjetiocima i da ne možemo čekati da oni dođu kod nas”, kazala je Obradović.

TO Bijelo Polje promovisala je turističku ponudu grada kroz promotivni materijal ugostitelja, hotelijera, turističkih potencijala grada, kao i brojne manifestacije koje organizuje tokom cijele godine, a kako je kazala Obradović, neophodno je uložiti mnogo rada i truda kako bi se što kavlitetnije predstavili i kako bi bili specifični, posebni i primamljivi za zahtjevnog, novog i modernog turistu.

“Mislim da mi u ovom trenutku možemo potencijlnom savremenom turisti ponuditi kvalitetne turističke sadržaje. Bijelo Polje je grad sa bogatim kulturno-istorijskim nasleđem, tu su brojne manifestacije kulturnog, sportskog karaktera i mislim da čak ni građani Bijelog Polja nijesu svjesni šta sve zapravo imamo”, kazala je Obradović, dodajući da su prirodna bogatstva, planine, rijeka Lim, planina Bjelasica, Đalovića pećina, ono čime su posjetioci sajma u Beogradu bili oduševljeni.

Direktorica TO Bijelo POlje istakala je da se u narednom periodu mora još  više raditi na marketingu I promociji planine Bjelasice i Đalovića pećine, čijim će otvaranjem Bijelo Polje postati pravi moderan turistički centar.

“Valorizacijom ta dva najveća naša dragulja ne samo da će Bijelo Polje postati atraktivna turistička destinacija, već će benefite imati i sami građani Bijelog Polja i mislim da veliki broj mladih ljudi može pronaći i izvore prihoda pružanjem raznih usluga – smejštaja, hrane,  domaće radinosti, turističkih vodiča. To su projekti iza kojih je stala Vlada Crne Gore  i sama takva činjenica govori o kakvom je  potencijalu riječ. Lično smatram da su to potencijali cijele države, a ne samo sjevera”, naglasila je Obradović.

Kao jedan od  posebnih dragulja Bijelog Polja, Obradović je navela i rijeku Lim, koja, kako je rekla, nažalost nije dovoljno iskorištena, s obzirom na trenutno stanje.

“Ali vjerujemo da će zalaganjima loklane uprave, kao i JKP “Lim”, rijeka Lima povratiti stari sjaj, da će njene obale biti čiste i da će samo građani biti malo savjesniji i odgovorniji, te da ćemo u narednom period upavo tu dovoditi turiste I organizovati razne manifestacije”, kazala je Obradović.

Ona je najavila da će u narednom periodu veću pažnju posvetiti i razvoju vjerskog turizma, a radiće i na promociji biciklističkih staza, jer je sama konfiguracija terena Bijelog Polja jako dobra za bavljenje biciklizmom, što rekreativno, što profesionalno. 

Iako se u godinama za nama Bijelo Polje tretiralo kao industrijski centar i iako se nije stavljao akcenat  na taj turistički potencijal, Obradović kaže da je danas situacija drugačija i da će na razvoju turističke ponude raditi i novo rukovodstvo TO Bijelo Polje.

 “Bijelo Polje je zaista regionalni centar sjevera, a sjever kao region  Crne Gore prebogat je turističkim potencijalom i u to nema sumnje. Nažalost sjever naše zemlje dugi niz godina nije dolazio do izražaja u turističkom smislu, ali sada se počela obraćati veća pažnja na razvoj turizma. Opština Bijelo Polje ima mnogo toga da ponudi, mi imamo sve ono što danas moderan turista traži, ljepote, vazduh i vodu na kvalitetnom nivou, sve atrakcije u prirodi, pješačenje, biciklizam, planinarenje, bavljenje avanturističkim sportovima, gastronomija”, zaključila je direktorica TO Bijelo Polje, Violeta Obradović.

Repriza emisije “Građanima u susret” na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15h.

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Dalibor Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE