Knjiga ''Magija unutrašnjeg glasa'' promovisana u Centru za kulturu (video)

Knjiga ''Magija unutrašnjeg glasa'', kao lična ispovijest autorke Sanje Čabarkape, promovisana je večeras u galeriji Centra za kulturu.

Ljubitelji pisane riječi u knjizi mogu osjetiti potragu za srećom autorke, za većim životnim ispunjenjem, zadovoljstvom i radošću za životom.

,,Devet godina sam radila u osnovnoj školi ,,Marko Miljanov”, osjećala sam da se ,,gušim”, nijesam bila zadovoljna kvalitetom svog života, pa sam se, slušajući svoj glas, uputila u inostranstvo da nađem ono što mi je srce htjelo", kazala je za Radio Bijelo Polje, autorka Sanja Čabarkapa.

U knjizi je, dodaje, pisala o svom putovanju koje je dovelo do ogromnog mira, ljubavi, i harmonije sa sobom, i cijelim svijetom.

O djelu Sanje Čabarkape, govorio je recenzent knjige, književni kritičar Borislav Jovanović, koji je kazao da je autorka prikazala ogled kao ličnu potrebu, i imperative koje nosi autobiografski pečat.

,,Njena namjera nije bila da otkriva neke nove prostore o putevima povratka duši, ali je u svoj tekst unijela svu svoju subjektivnu, prisnu energiju, kako bi i na ovaj način osmislila odušak svojoj, i ne samo svojoj, duši. Autorka istrajava na uvjerenju da je povratak duši jedini izlaz iz konfuzije u kojoj se nalazi ovovremeni čovjek, te da je ta vrsta individualizma prilog i moralnom, estetskom i slobodoumnom pristajanju prije svega na sebe i svoje duhovne oaze”, istakao je Jovanović.

Tokom večeri prisutni su uživali u melodijama učenika Škole za osnovno muzičko obrazovanje.

Profesor Slobodan Čurović u svom obrazloženju kazao je da knjiga ,,Magija unutrašnjeg glasa” ima terapeutsko značenje.

,,Duboko ljudsko značenje, na čijem početku i izvoru je ljubav koja nema kraj, energija čista, ovaploćenje posljednjih tajni, ono što čini čudesa, priziv na sjećanja u kojima smo bili, ali čisti, sa zvijezdama kao zavičajima. Autorka boji svijet i daje mu punoću, smisao, jer smijeh je ljekovit, on je putovođa ostvarenju idealnog, iz ,,ne ja”, u ,,sve ja”, u beskonačnost uma, prostornost u koje lako potanjaju idoli i prisile”, pojasnio je profesor Čurović.

Autorka Čabarkapa prisutnima je poželjela stanje u kojem se trenutno nalazi.

,,Tragala sam za većim životnim ispunjenjem, radošću, za srećom koju sam osjećala kada sam bila dijete. Došla sam do stanja ogromnog mira i ljubavi, tako da se sada dešava sve što je potrebno. Ja vjerujem da je život i zamišljen da bude takav, da bude lak”, iskrena je Čabarkapa.

Odlomke iz knjige čitala je Erna Balijagić, dok je moderator večeri bio Edin Smailović.

Autorka, foto i video: Eldina Bećirović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE