Tri godine uspješnog postojanja OFK ,,Borac“ (video)

Veliki broj mladih odlučuje se da prve sportske korake napravi u omladinskom fudbalskom klubu ,,Borac“, koji u proteklom periodu bilježi rast članova i upisuje brojne uspjehe.

Gostujući u emisiji ,,Sportski magazin“, Radija Bijelo Polje, sekretar OFK ,,Borac“, Asmir Pućurica, kazao je da je najviše ponosan jer su uspjeli da okupe one koji su spremni da vrijedno rade i doprinose daljem napretku.

,,Prije nekoliko dana održana je svečana sjedinica našeg kluba, povodom trogodišnjice postojanja, osvajanja kupa Sjeverne regije, i otvaranja klubskih prostorija. Od osnivanja suočili smo se sa brojnim izazovima, preprekama, imali smo problema u finansijskom dijelu i obezbjeđivanju terena. Prešli smo jedan dug put i sada težimo samo uspjesima. Rezultati jesu skromni, uvijek može bolje, i nikada ne odustajemo od ciljeva“, dodao je Pućurica.

Kroz naziv kluba ,,Borac”, Pućurica ističe da su htjeli da prikažu svoju borbu sa preprekama koje su nailazile na putu.

U klubu postoje i omladinski pogoni sa kojima rade stručni treneri i saradnici.

,,U klubu imamo četiri mlađe kategorije, cicibani, predpetlići, petlići i pioniri kao i seniorska selekcija. Već tokom druge godine postojanja ostvarili smo saradnju sa Elsanom Čindrakom i zajedno sa njim smo pokrenuli priču o mlađim kategorijama. Na početku jeste bila loša finansijska situacija ali smo zajedno sve to prevazišli, i klub sada broji oko 80 stalnih članova, i 30 seniorskih”, kazao je u današnjoj emisiji, član Upravnog odbora, i koordinator mlađih selekcija, Nikola Kuč.

Mlađe selekcije učestvovale su u Ligi budućih šampiona, ostvarivši zapažene rezultate.

Predsjednik skupštine kluba, Alden Ramović u današnjoj emisiji govorio je o seniorskoj selekciji, i kazao da su ove godine osvojili prvi pehar, Kup sjeverne regije. 

,,Takmičili smo se sa iskusnijim ekipama, i ostvarili dobar rezultat. Sve to zahtijeva dosta rada, truda i odricanja, svi imamo obaveze van kluba, ali kada nešto želite to se i može postići. Borba je najbitnija”, dodao je Ramović.

Sekretar Pućurica je istakao da je u klubu aktuelno ispunjavanje uslova koje je postavio novi Zakon o sportu.

,,To su zaista veliki zahtjevi i mi težimo ispunjavanju istih, a to je još jedan ispit zrelosti našeg kluba. Klub je nastao na zdravim temeljima, tako da ne postoje prepreke koje sada vučemo za osobom. Osim ispunjenja tih uslova, tu su Izazovi, obezbjeđivanje finansijske stabilnosti kluba, i naše ambicije da obezbijedimo još opreme, proširimo rad sa mlađim kategorijama, unaprijedimo rad sa seniorima i proširimo igrački kadar”, pojašnjava Pućurica.

Iz kluba ,,Borac" pozivaju mlade da im se pridruže, i savjetuju da se više bave sportom.

Repriza emisije ,,Sportski magazin” biće emitovana danas na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15 časova.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE