Predsjednik Smolović priredio prijem za učenike gimnazije ,,Miloje Dobrašinović" koji su osvojili prvo i treće mjesto u kvizu ,,Kota +382“

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović, priredio je danas prijem  za direktora Milka Kovačevića, mentorku profesoricu Vinku Vuković i učenike Gimnazije Miloje Dobrašinović koji su osvojili prvo i treće mjesto u kvizu Televizije Crne Gore i Fondacije Petrović Njegoš koji se bavi Crnom Gorom, njenom istorijom i kulturnim nasljeđem pod nazivom ,,Kota +382“. Sastanku je prisustvovala i Đina Barović predstavnica RTCG i koordinatorka ovog kviza, objavljeno je na sajtu Opštine Bijelo Polje. 

Predsjednik je čestitao nagrađenima na velikom uspjehu i istakao da Bijelo Polje ima intelektualni kapacitet da bude ravnopravno sa svim drugim sredinama koje su mnogo bogatije od naše.

-Opština Bijelo Polje nagradiće osvajače ovih priznanja shodno propisima i mogućnostima, jer mi vrednujemo svaki uspjeh naših sugrađana, a posebno mladih generacija.

Direktor gimnazije ,,Miloje Dobrašinović“ Milko Kovačević zahvalio se predsjedniku Opštine na prijemu.

 -Ovo jesu najbolji učenici, ali mi osim njih imamo još stotinak jednako dobrih učenika koji na svakom takmičenju mogu biti pobjednici. Gimnazija ima oko 600 učenika i to je najbolja srednjoškolska omladina u našem gradu. Baštinmo stogodišnju tradiciju škole  i vodimo računa o njenom dignitetu da sačuvamo renome nekadašnje bjelopoljske Gimnazije, kazao je Kovačević.

Profesorica Vinka Vuković mentorka nagrađenih učenika kaže da je od prvog dana vjerovala u nagrađene učenike i da se trud i rad isplatio, pa je uslijedio i ovakav rezultat.

Koordinatorka  kviza ,,Kota +382“ Đina Barović objasnila je da je kviz realizovala Televizija Crne Gore  zajedno sa Fondacijom Petrović Njegoš. Nagrađena djeca dobiće nagradno putovanje Njegoševim stazama, istakla je Barović.

Izvor i foto: Sajt Opštine Bijelo Polje

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE