Paraolimpijac Adnan Kujović primjer hrabrog i uspješnog sportiste (video)

Bjelopoljac Adnan Kujović,  prvi je crnogorski reprezentativac u paradžudou, član džudo kluba ,,Favorit“, a možda i pravi primjer da zalaganjem i trudom, uprkos svim preprekama, mladi mogu ići naprijed.

Gostujući danas u emisiji ,,Sportski magazin“, Radija Bijelo Polje, Kujović je kazao je da je najveća investicija ulagati u sebe, i boriti se za svoje ciljeve.

,,Džudo treniram već tri godine a najviše me privlači plemenita strana ovog sporta, jer moramo i u borbi paziti na protivnika, što je svakako dobra strana džudoa. Obično radim u klubu sa mojim sparing partnerom Matijom Joksimovićem, ali mi svi pružaju veliku podršku. I vikendom individualno treniram, radim vježbe koje su mi potrebne da održavam kondiciju, tako da sam uvijek aktivan“, ističe Kujović.

Trener Enes Camić, kazao je u današnjoj emisiji da je Kujović vrijedan i marljiv učenik, koji treba da bude primjer mladima u našem gradu.

,,Adnan se dobro prilagodio klubu, treninzima i veoma je disciplinovan. Mi smo navikli na njega, dao je jednu ljepotu klubu, i širi pozitivnu energiju, tako da nam je drago što je sa nama. Njegov najveći uspjeh je kada je zakoračio na strunjaču. Uvijek ga savjetujem da bude samostalan u svakoj svojoj odluci, da ono što želi može i da ostvari", istakao je Camić u emisiji.

Prvi nastup Kujović će imati na paraolimpijskim igrama mladih, koje će biti održane od  25. do 30. juna u Finskoj, a kako je istakao, čast mu je što će predstavljati 650 hiljada građana Crne Gore, kao prvi reprezentativac.

,,Prvi sam paraolimpijac iz Bijelog Polja, a i prvi paradžudista u Crnoj Gori, sve mi to daje veću odgovornost da u narednom periodu donesem dobre rezultate mom gradu, i državi. Vjerujem da ćemo u Finskoj ostvariti neki rezultat, a ja ću dati sve od sebe da ispunim očekivanja svih onih koji me podržavajU", iskren je Kujović.

Pored uspjeha u sportu, Adnan je i odličan učenik gimnazije ,,Miloje Dobrašinović“, a kako ističe, uspijeva da uskladi obaveze u školi sa treninzima, što je lako samo za one koji nešto žele.

,,U saradnji sa njegovim profesorima i trenerima iz Paraolimpijskog kometita, Adnan trenira po svom radu i programu, njegovo zdravstveno stanje je dobro tako da može ispratiti sve to. Velika je hrabrost baviti se ovim sportom“, pojašnjava trener Camić, i dodaje da klub ,,Favorit“ prevazilazi lokalne okvire, pa će ove godine, kako ističe, izaći na Evropsku scenu.

Kujović je savjetovao mlade da uvijek slijede svoje ciljeve, i da nikada od istih ne odustaju. 

Repriza emisije ,,Sportski magazin" biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15 časova. 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.