Izvedena predstava ''Ne mogu da platim i neću da platim'' (video)

Predstava ''Ne mogu da platim i neću da platim'', koju je po tekstu italijanskog nobelovca Daria Foa, u produkciji Centra za kulturu  Berane, režirao i adaptirao Goran Bjelanović, izvedena je večeras u Centru za kulturu.

Komad govori o ,,crnoj” komediji koja govori o vremenu tranzicije.

,,Riječ je o teatru koji podrazumijeva angažovani pristup stvarnosti koju živimo, podrazumijeva oskudnu scenografiju i kostim ali se oslanja na upečatljivu igru glumaca. U ovom komadu sam ja onaj svijet poniženih i uvrijeđenih ovoga i onoga vremena, suočio sa svijetom besudnih i povlašćenih. Tekst ove drame me je povukao, a postava glumaca plod je duge saradnje, koja će nadam se biti i dalje nastavljena”, kazao je za Radio Bijelo Polje, reditelj predstave, Goran Bjelanović.

Glumac Vasko Dragović kazao je da aplauzi na kraju predstave predstavljaju pravo zadovoljstvo.

,,Hvala Bjelopoljcima još jednom, ne igramo ovdje prvi put. Ovo je prvi put da ja igram glavnu ulogu, do sada su bile sporedne,  ali mislim da sam opravdao povjerenje”, ističe Dargović, i dodaje da je naredno izvođene predstave u Petrovcu na Mlavi.

Scenografiju predstave potpisuje Irvin Masličić, izbor muzike Fadil Krasnić a majstor scene i svjetla je Asmer Rugovac.

U predstavi igrali: Vasko Dragović, Marija Iritano, Predrag Šćekić, Hana Međedović-Šabotić, Sanja Ćirović, Irina Zečević  i Predrag Vukojević.

 

Autorka, foto i video: Eldina Bećirović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE