Registrovana 63 slučaja infekcije koronavirusom

U Crnoj Gori su, u posljednja 24 sata, registrovana 63 nova slučaja infekcije koronavirusom, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su kazali da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom srijede završile analizu i dostavile rezultate za 1.968 uzoraka na koronavirus.

Novootkriveni slučajevi su iz Budve 23, Podgorice deset, Kotora sedam, Herceg Novog šest, Nikšića pet, Bara i Tivta po tri, Danilovgrada dva, iz Berana, Bijelog Polja, Ulcinja i Tuzi po jedan.

Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za srijedu je iznosio 3,2 odsto.

Vrijednost 14-dnevne stope kumulativne incidencije na nivou Crne Gore u srijedu je iznosila 72,59.

“Tokom srijede IJZ-u nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom ”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.624.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 22 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 480.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 100.865.

U Podgorici i Budvi je trenutno aktivno po 136 slučajeva koronavirusa, Kotoru 45, Herceg Novom 33, Baru i Nikšiću po 27, Tivtu 20, na Cetinju 15, Pljevljima osam, Andrijevici šest.

U Bijelom Polju i Ulcinju je trenutno aktivno po pet slučajeva koronavirusa, Beranama i Danilovgradu po četiri, Šavniku i Tuzima po tri, na Žabljaku dva i u Rožajama jedan.

U Gusinju, Kolašinu, Mojkovcu, Petnjici, Plavu i Plužinama trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Izvor:mina