Milatović u Bijelom Polju: Dijaspora ne zaslužuje da je tretiraju kao rezervoar glasova

Predsjednički kandidat pokreta Evropa sad  Jakov Milatović održao je konvenciju u Bijelom Polju sa koje između ostalog poručio:

“Kad dođem opet kao predsjednik u ovaj grad, u vaš i naš grad, ponašaću se kao i dosad, neće se u mom odnosu prema vama promijeniti ništa, pa znam dobro da ćete me jednako srdačno dočekati kao i uvijek. Na tome vam jedno veliko i ljudsko hvala. Hvala i svima koji su baklju slobode u Crnoj Gori nosili ovih predhodnih trideset godina, hvala saborci”, kazao je Milatović.  

“Vidite svi da se ovih dana protiv mene vodi organizovana, vjerovatno oproštajna hajka, pokušavaju da mi nešto nađu, ali ja sam prijatelji dragi u crnogorsku politiku ušao čiste biografije, čistih računa i najvažnije od svega, čistog obraza. Žele ovih dana čoče saopštiti, da se zalažem za oduzimanje prava našoj dijaspori, ja, valjda sam ja tu dijasporu otjerao iz Crne Gore ovih prethodnih trideset godina. Za razliku od prakse dosadašnje, sada već sasvim sigurno bivšeg predsjednika nepomenika, moj odnos sa dijasporom neće početi i završiti se sa ovim, onim ili bilo kojim izborima, jer dijaspora za mene nije glasački već vrijedan ljudski, moralni i svaki drugi najveći resurs ove zemlje. Zato ja i naša dijaspora, i svi ljudi u Crnoj Gori, dijelimo zajednički san- da se Crna Gora ugleda i da Crna Gora liči na zemlje u kojima  najviše živi naša dijaspora  a ne na zarobljene države i na hibridne kriminalne režime. Svaki onaj ko crnogorsku dijasporu tretira kao rezervne glasačke džepove i birački mehanizam, svako onaj koji je se sjeti samo kad mu zatreba za njegov lični opstanak na vlasti, nije iskreni prijatelj ni dijaspore niti Crne Gore. Poštovani građani, 450 eura je veće od 200 eura, 750 eura je veće od 500 eura prosječne plate, 30 eura dječjih dodataka je veće od nula, 900 eura naknada za novorođenčad je veće od nula eura naknada za novorođenčad, 13%  rasta ekonomije je veće od onog kolapsa kakav smo zatekli 2020. godine, naknade vraćene majkama su veće od onih koje su im oduzete, ja sam dokazao zajedno sa svojim kolegama, sa gospodinom Spajićem, kako se brine o crnogorskoj ekonomiji”, kazao je između ostalog Milatović.