"Pred nama je novo poglavlje"

Predsjednički kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić glasao je danas oko 11.40 sati na biračkom mjestu u OŠ "Branko Božović" na Zagoriču. On je poručio da je pred Crnom Gorom novo poglavlje i u njoj će biti ravnopravni svi građani.

Mandić je, nakon glasanja, rekao novinarima da je danas veliki dan za Crnu Goru.

On je naveo da imaju obavezu da nastave onamo gdje su stali 30. avgusta 2020, kao i da je u tom kontekstu vodio predsjedničku kampanju.

“Poslije te velike pobjede i nakon pobjeda na lokalnom nivou, ostalo još ovo jedno važno mjesto sa koga će ubuduće da se kreira polotika pomirenja, politika okrenuta svim građanima, koja će voditi snažnu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala”, rekao je Mandić.

On je rekao da raskidaju sa dosadašnjom praksom u Crnoj Gori, istjeruju organizovani kriminal i korupciju iz nje, a uspostavljaju ponovo Crnu Goru koja će poštovati ljude koji koji vrijedno rade.

“U Crnoj Gori biće ravnopravni i Crnogorci, Srbi, Bošnjaci, Albanci, Hrvati. Biće ravnopravan svaki građanin. Pred nama je novo poglavlje. Hoćemo i želimo da gradimo budućnost, ali da bude oslonjena na poštovanju tradicije”, rekao je Mandić.

Na današnjim predsjedničkim izborima učestvuje sedam kandidata.

Prvi na listi lider Demokratske partije socijalista (DPS) i aktuelni šef države Milo Đukanović, a drugi na glasačkom listiću je Jakov Milatović, zamjenik predsjednika Pokreta Evropa sad.

Kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić je na trećem mjestu na glasačkom lisiću, na četvrtom je influenser Jovan Radulović, a na petom Goran Danilović, lider Ujedinjene Crne Gore. Na šestom mjestu izborne liste je lider Demokrata Aleksa Bečić, a na sedmom kandidatkinja Socijaldemokratske partije (SDP), Draginja Vuksanović-Stanković.

Današnje izbore nadgledaju posmatrači OEBS-a, kao i više stotina posmatrača Centra za monitoring i istraživanje (CEMI).

 

Izvor: RTCG