"Građani se sigurno odlučuju za bogatiju i pravedniju Crnu Goru"

Predsjednički kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović glasao je nešto poslije 10 sati na biračkom mjestu u Univerzitetskom centru u Podgorici.

Milatović je, nakon glasanja u Podgorici, kazao da su današnji izbori važni za budućnost države, zato što građani biraju između politika prošlosti, siromaštva i podjela, i Crne Gore koja je država budućnost, razvoja i ljepša i pravdenija.

"Preuzeo sam odgovornost i ušao u predsjedničku trku kako bih pobijedio Đukanovića. Ne samo Đukanovića, već sve ono što Đukanović predstavlja u Crnoj Gori, a on je simbol prošlosti, politika koje su dijelile ovu zemlju, koje su siromašile državu", poručio je Milatović.

On je dodao da je siguran da su građani odlučili da će da biraju bogatiju, pravedniju i ljepšu Crnu Goru.

"Prvo što ću uraditi je pobijediti Đukanovića, pobijedio sam ga jednom u Podgorici, 23. oktobra prošle godine, pobijediću ga opet danas u cijeloj Crnoj Gori", rekao je Milatović.

Na pitanje da li može da se obaveže da će dati podršku nekom kandidatu, ako ne prođe u drugi krug, Milatović je kazao da je to skoro pa nemoguće.

On je istakao da je više puta rekao da nikada neće podržati Đukanovića.

Upitan očekuje li podršku ostalih kandidata, Demokratskog fronta i Demokrata, u slučaju da on bude u drugom krugu sa Đukanovićem, Milatović je kazao da očekuje podršku građana.

"Siguran sam da će biti uvijek moj partner i prije svega očekujem njihovu podršku", rekao je Milatović.

 

Izvor: RTCG