Đukanović: Očuvati međuvjerski i međunacionalni sklad, to je uslov opstanka, trajanja i razvoja Crne Gore

Predsjednik DPS-a i predsjednički kandidat Milo Đukanović održao je sinoć završnu konvenciju u Sportskom centru „Nikoljac“ u Bijelom Polju, sa koje je poručio da su ovi izbori “istorijska šansa koju ne smijemo propustiti”.

Đukanović dalje kaže: „Moji takmaci su više opsjednuti iluzijom da ja izgubim, nego da oni pobijede, oni se ne libe da kažu da im jedino još ja stojim na putu u njihovim naumima da oslobode Crnu Goru. A kakvi su im naumi, lijepo vidimo evo već dvije i po godine, kod nekih od njih i mnogo duže, da Crnu Goru ekonomski i instituciolno urnisanu, nacionalno osramoćenu isporuče srpskom svetu. Naspram njihove prijetvorne priče, nažalost stoji teška zbilja, koju čine naše razorene javne finansije, rastjerani investitori, zdravstvo koje je na aparatima za reanimaciju, bruka pred međunarodnim partnerima, koji sad Crnu Goru nazivaju rak-ranom u regionu, i u njoj vide potencijalnu opasnost po bezbijednost NATO saveza.Zato je potrebno staviti tačku na ovo žalosno propadanje Crne Gore koje traje više od dvije i po godine. Presudno je važno da pobjedom na predsjedničkim izborima stvorimo šansu za što skorije parlamentarne izbore i pobjedu proevropskih političkih snaga nad njima.

Ja sam na čelu politike koja je minulih decenija u Crnoj Gori sačuvala mir i po prvi put u istoriji obezbijedila ekonomsku održivost, koja je sačuvala Crnu Goru od NATO bombardovanja, potpisala sa Srbijom Beogradski sporazum da bismo spustili tenzije, i zajedno sa Evropskim partnerima obezbijedili pravni okvir za raspisivanje referenduma o nezavisnosti. Politike, zahvaljujući kojoj smo obnovili državu, obezbijedili njeno međunarodno priznanje, i nakon preuzimanja kormila u svoje ruke, uveli Crnu Goru u NATO i u predvorje EU.

 U ovu izbornu utakmicu ušao sam sa svim tim iskustvom i tražim opet mandat od građana da zajedno završimo ono  što smo započeli.  Da bismo to postigli imamo jasnu viziju koja je potvrđena u prethodnom periodu i koja se uspješno ostvaruje.  Moj izbor za predsjednika je garancija da Crna Gora neće zabasati u tmine „srpskoga sveta“, jer naš evropski put obasjava luča građanske, antifašističke,  multietičke i evropske Crne Gore.  Zato dragi prijatelji svi na izbore 19. marta, ova se bitka mora dobiti. Neka je vječna Crna Gora, poručio je Milo Đukanović, sa završne konvencije u Bijelom Polju.

SAOPŠTENJE - DEMOKRATSKE PARTIJE SOCIJALISTA