Đukanović: Dok se mi predstavljamo svojimrezultatima i vizijom za budućnost, protivkandidati pokušavaju građanima da prodaju rog za svijeću

„Ostala je još nedjelja dana kampanje uoči predsjedničkih izbora, uoči izbora na kojim još jednom moramo odlučiti o tome kojim ćemo putem dalje“, kazao jepredsjednik DPS i kandidat na predstojećim predsjedničkim izborima Milo Đukanovićpred punom salom Centra za kulturu u Mojkovcu.

Đukanović  se osvrnuo na dosadašnji tok kampanje i rekao da se  protivkandidati ne predstavljaju  programom  i rezultatima već  se nadmeću ko će više mržnje isijati protiv njega.

„Mislim da je dosadašnja kampanja dovoljno dobro osvijetlila i jedan i drugi put kao mogući izbor Crne Gore. Rekao bih da je ova kampanja dodatno ukazala i na progresiju jedne teške političke patologije koja stanuje u Crnoj Gori. Manje – više  svi kandidati za predsjednika tokom dosadašnje kampanje nijesu se Crnoj Gori predstavljali programima buduće državne politike i programima razvoja naše zemlje. Oni su se nadmetali ko će više mržnje isijati prema meni lično“, kazao je Đukanović.

A onda je podsjetio šta su posljedice kada je mržnja glavna vodilja i pokretač.

Rekao je da je glavna ideologija koja je pokrenula “oslobodioce“ bila mržnja i zato su njihovi rezultati sveopšte razaranje ekonomskog i državnog tkiva Crne Gore.

„Mržnja je loš pokretač. Mržnja je uvijek posljedica frustracije i posljedica kompleksa niže vrijednosti. Ne treba od tome posebno govoriti. Imamo nažalost najsvježije iskustvo, dvije i po godine politike koju obilježava rad dvije vlade Krivokapićeve i Abazovićeve su godine iskustva u kojima smo nažalost shvatili da jedina ideologija koja je pokrenula oslobodioce koji su se tako predstavili nakon 30. avgusta jeste ideologija mržnje prema Demokratskoj partiji socijalista, prema prethodnoj vladajućoj koaliciji i prema meni lično. Kao što znamo mržnja ne može dovesti ni do kakvog dobrog ostvarenja. Tako i poslije ove dvije i po godine svjedočimo rekao bih sveopštem razaranju ekonomskog i državnog tkiva Crne Gore“, rekao je Đukanović. Predsjednik je konstatovao da je ova kampanja pokazala kako svako priča šta hoće, a da se uspjeh mjeri koliko dobro neko manipuliše i vara.

Saopštenje Demojratske partije socijalista