Mugoša: Predsjednički i parlamentarni izbori prekretnica za Crnu Goru

Potredsjednik i poslanik SD-a, Boris Mugoša je na sjednici opštinskog odbora SD-a u Nikšiću, osvrćući se na prethodne dvije i po godine političke agonije kroz koju Crna Gora prolazi, odnosno duboke društveno-političke i institucionalne krize, postavio pitanje - je li danas Crna Gora više gradjanska, evropska i evroatlanska nego prije dvije i po godine? 
 
“Mislim da nije, naprotiv”, istakao je Mugoša. On ukazuje da su podjele po raznim osnovama produbljene; da se o evropskim integracijama i ne govori već svjedočimo najlošijim izvještajima Evropske komisije do sada, kao i ocjenama da je Crna Gora od faktora regionalne stabilnosti i predvodnice na EU integracionom putu postala problem.
 
Mugoša navodi da su zbog toga nastupajući izbori (predsjednički i očekivani vanredni parlamentarni kao jedini način za izlazak iz krize) jedna vrsta prekretnice. I to prije svega vrijednosne, strateške prekretnice, jer na tim izborima odlučujemo o tome u kakvoj ćemo državi da živimo.
 
“Gdje mi to Crnu Goru vidimo - kao prvu narednu članicu EU i stabilnu i kredibilnu članicu NATO saveza ili…” - zaključio je potpredsejdnik SD-a.