Đukanović:Crna Gora će u mom sljedećem predsjedničkom mandatu postati članica EU

U Tuzima je sinoć u susret lokalnim izborima u ovoj opštini a u sklopu predizbornih aktivnosti predsjednika Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića održana pobjednička tribina. Bila je to prilika da aktuelni predsjednik države podsjeti na važne političke pobjede koje je partija čiji je lider, vojevala i izvojevala u borbi za građansku, multietničku, evropsku i evroatlantsku Crnu Goru.

“Želim ovu priliku da iskoristim za riječ zahvalnosti. Hvala vam što smo u najtežim trenucima naše novije istorije ovdje u Malesiji imali vrlo snažnu podršku našoj politici.

Ne zaboravljam da smo temelje naše današnje politike postavljali 1997, 1998. godine. i nezaboravljam podršku koju je ta politika tada zavrijedila ovdje u Malesiji. Ne zaboravljam ni izuzetan doprinos koji ste vi i predstavnici vaših porodica koji su iz egzistencijalnih razloga privremeno napustili Crnu Goru da bi obezbijedili kvalitetnije uslove života svojim familijama, dali obnovi crnogorske nezavisnosti 21. maja 2006.godine. Ne zaboravljam ni mnogo drugih naizgled manje važnih političkih bitaka koje smo u međuvremenu zajedno vodili i u kojima smo pokazali svoje kvalitete”, kazao je Đukanović na početku svog izlaganja prisutnima u prepunoj sali Kulturno-informativnog centra Malesija.

Govoreći o predstojećim lokalnim izborima u Tuzima i redovnim predsjedničkim, Đukanović je rekao da se u ovom trenutku i u Tuzima i u Crnoj Gori vodi jedna vrlo važna politička bitka:

“Po drugi put u samostalnoj opštini Tuzi imamo redovne izbore. Nakon što smo zahvaljujući  našoj politici i naših koalicionih partnera, u crnogorskom parlamentu donijeli zakon kojim su građani Tuzi ostvarili ono što je bila njihova želja – samostalnost opštine, bili su prvi lokalni izbori na kojima je pobjedu odnijela nama konkurentska koalicija. I kao što se odlično sjećate tu zaista sa naše strane nije bilo nikakvog prigovora, jer mi smo demokratska koalicija. Mi smo politika koja jako drži do slobodne volje građana. Građani Tuzi su tako željeli u tom trenutku. Nastavili smo da dobrobitnodoprinosimo dobru građana Tuzi i prosperitetu ove opštine”, rekao je, između ostalog, Đukanović.

Saopštenje:Demokratska partija socijalista