Đukanović: Naučili smo lekcije iz sopstvenih grešaka, prioriteti u mandatu će biti snaženje građanskog koncepta, dinamičnija ekonomija i Evropska unija

U sklopu predizbornih aktivnosti i u susret predsjedničkim izborima zakazanim 19.marta, predsjednik Demokratske partije socijalista i aktuelni predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je učestovao na tribini  u Bijelom Polju.

Na ovom skupu on je saopštio da 19.marta odlučujemo da li će Crna Gora nastaviti da se razvija kao građanska, uređena, prosperitetna država, koja je svoj temelj zasnovala na evropskim vrijednostima kako se razvijala od obnove nezavisnosti do 30. avgusta 2020. godine, ili će se vratiti na, nažalost istorijski utabane dobro poznate staze zaostajanja, međusobnog sukobljavanja, nacionalnog i vjerskog prebrojavanja i vrlo frekventnog obnavljanja nestabilnosti. “Ja mislim da je to izazov.

Ove dvije i po godine su nas podsjetile koliko je za svaku kuću važno da ima dobrog domaćina. Za državu je važno da ima odgovornu vladu. Odgovorna vlada je vlada kompetentnih i nacionalno odgovornih i ozbiljnih ljudi.  Demokratska partija socijalista je tokom 14 godina kontinuiranog vladanja Crnom Gorom nakon obnove nezavisnosti od 2006. do 2020. zajedno sa koalicionim partnerima pokazala da ima armiju odgovornih i ozbiljnih ljudi koji su u stanju da odgovore najvažnijim izazovima sa kojim sa suočava svako pa i crnogorsko društvo. Ti izazovi su u vremenima ozbiljnih geopolitičkih poremećaja i u vremenu u kojem smo svi sudionici jednog vrlo dinamičnih promjena generisanih prije svega jednom vrlo važnom tehnološkom revolucijom na globalnom planu. Dakle, ti izazovi su bili frekventni, bili su veći ali sjetimo se Crna Gora je bez ozbiljnih potresa prošla sve te izazove i snažno napredovala ka svom najvažnijem cilju – evropskom kvalitetu života za svakog našeg građanina”, započeo je svoje izlaganje predsjednik DPS.

On se potom osvrnuo na predstojeće redovne predsjedničke izbore 19. marta i rekao da ima dobrih izgleda da uskoro nakon toga imamo i prijevremene parlamentarne izbore.

“Dakle, jedni i drugi izbori su dobra prilika da ostvarimo cilj, da promijenimo osvjedočeno neuspješnu politiku i da se vratimo onoj koja je bila osvjedočeno uspješna”, poručio je, između ostalog, Đukanović.

Saopštene Demokratske partije socijalista