Đukanović: Crna Gora će povratiti stabilnost i u narednih pet godina postati članica EU

Pred prepunom salom Centra za kulturu u Rožajama predsjednik Demokratske partije socijalista i aktuelni predsjednik države Milo Đukanović je govorio o značaju predstojećih predsjedničkih izbora, i iskazao vjerovanje da nakon toga slijedei parlamentarni.

„Nama treba pobjeda na predsjedničkim izborima, pobjeda sa predsjedničkih izbora nas lansira na parlamentarnim izborima da nakon njih DPS opet postane kičma državne politike“, rekao je on prisutnima na početku svog izlaganja.

U svom obraćanju istakao je tri glavna politička cilja: odbrana građanskog koncepta države, snažni investicioni ciklus, ekonomski razvoj,  porast životnog standarda i dostignuto članstvo u EU u narednih pet godina. U vezi sa tim, Đukanović je poručio:

„Najvažnije da odbranimo građansku državu Crnu Goru i da odbranimo njen multietnički i multivjerski sklad, to je najvažnije. Drugo, moramo se hitno tokom tog perioda, ali dakle hitno od prvog dana nakon te pobjede vratiti politici jednog snažnog investicionog ciklusa u Crnoj Gori i dinamičnog ekonomskog rasta i razvoju. Sav politički angažman ima smisla ukoliko u finalu ima jedan proizvod, a taj proizvod je rastući životni standard ljudi. I treće, ja mislim da je to period u kojem Crna Gora mora postati članica Evropske unije, i u tom petogodištu Crna Gora će biti članica EU. Znam jako dobro šta još treba da uradimo, i znam jako dobro kako to možemo uraditi. I ako bi pobijedili na predsjedničkim izborima i na parlamentarnim, i ako bismo se nakon toga kao odgovorna vlada vratili reformama, ne duže od dvije -  tri godine,  mi bismo mogli sve poslove na tu temu završiti i kazati - mi smo spremni za članstvo“, kazao je Đukanović. Predsjednik DPS-a je istakao da su Rožajke i Rožajci dali najvažniji pečat izgradnji građanske i multetničke Crne Gore i ispisali najsjajniji tekst nove crnogorske istorije.

„Na predstojećim predsjedničkim izborima branimo građansku, multietničku i evropsku Crnu Goru. Rožajke i Rožajci su i u mnogim prethodnim bitkama dali najvažniji pečat izgradnji temelja takve Crne Gore, kazao je, izmeđuz ostalog predsjednik Milo Đukanović.

 

Saopštenje Demokratske partije socijalista