Đukanović: Moramo prekinuti agoniju na ovim izborima i reći - dosta je bilo!

U punoj sali Centra za kulturu u Beranama održana je pobjednička tribina predsjednika DPS, aktuelnog predsjednika Crne Gore i kandidata za predstojeće predsjedničke izbore Mila Đukanovića, koji se tom prilikom obratio prisutnima i na samom početku svog izlaganja rekao da se u ovom trenutku nalazimo pred možda najvećim izazovom u novijoj političkoj istoriji naše države.

“Iza nas je veoma plodan period razvoja na ekonomskom i demokratskom planu. Nakon obnove nezavisnosti državna politika koju je dominantno kreirala i realizovala Demokratska partija socijalista zajedno sa koalicionim partnerima, uspjela je da pomakne državu naprijed i da stvori šanse i rezultate koji su obezbjeđivali neuporedivo kvalitetniji život svih naših građana. To je politika koja je devedesetih godina očuvala mir i učvrstila međuvjerski i multietnički sklad. To je politika koja je obezbijedila ekonomsku samostalnost Crne Gore i stvorila šansu za dinamičan ekonomski razvoj zbog čega je naša država bila najdinamičnija ekonomija na jugoistoku Evrope.“ Đukanović je poručio da je prethodni period vladavine DPS pokazao da je nezavisnost Crne Gore bila potrebna kako bi se preuzela odgovornost za budućnost naše države, i pravilno odabrao strateški kurs.

“Crna Gora pripada Evropi, ne samo istorijski i geografski, i ne samo kulturno nego i vrijednosno i Crna Gora treba da bude sastavni dio razvijene evropske porodice. Pokazali smo da imamo ne samo viziju, nego viziju koja se ostvaruje. To je veoma važno. Mi smo pokazali da imamo hrabrosti i odlučnosti i znanja da savladamo sve prepreke na putu ostvarivanja naše vizije. U međuvremenu smo postali članica NATO-a, najprestižnijeg političkog i vojnog saveza u istoriji čovječanstva. Crna Gora je to zavrijedila svojim radom i, između ostalog, mudrim i odgovornim domaćinstvom koji je predvodio DPS sa svojom evropskom koalicijom. U finalu retrospektive o tome kako smo odgovorno upravljali Crnom Goru, podsjećam da smo doveli Crnu Goru u predvorje EU. Zašto još uvijek nijesmo članica, da ne elaboriram. Ipak, nemam nikakve sumnje da će prva sljedeća članica EU biti upravo Crna Gora”, kazao je, između ostalog predsjednik Milo Đukanović”.

Saopštenje i foto: Demokratska partija socijalista