Konačni rezultati izbora najkasnije do ponedjeljka

Državna izborna komisija (DIK) trebalo bi da najkasnije do ponedjeljka saopšti konačne rezultate parlamentarnih i lokalnih izbora održanih 30. avgusta. Portparol DIK-a Mersudin Dautović kazao je agenciji MINA da će se ponovljeni izbori na jednom biračkom mjestu u Petnjici održati u četvrtak. “Rok za podnošenje prigovora je 72 sata, odnosno nedjelja veče.

Nadamo se da neće biti prigovora”, rekao je Dautović. On je naveo da se, u roku od 12 sati, kada isteknu rokovi za podnošenje prigovora, moraju proglasiti konačni rezultati. “Dakle, ponedjeljak ujutro najkasnije ili čak nedjelja veče, ukoliko u 20 sati budemo imali informaciju da nije bilo podnešenih prigovora”, rekao je Dautović. Predsjednik Opštinske izborne komisije Adis Duraković kazao je da na biračkom mjestu u Petnjici na kojem će se ponoviti glasanje ima 427 upisanih birača.

Prema nezvaničnim rezultatima parlamentarnih izbora, održanih 30. avgusta, koalicija "Odlučno. DPS - Milo Đukanović" osvojila je 30 mandata, koalicija "Za budućnost Crne Gore" 27, koalicija "Mir je naša nacija" deset, a platforma "Crno na bijelo", četiri. Bošnjačka stranka i Socijaldemokrate imaće po tri poslanika, Socijaldemokratska partija dva, a po jednog predstavnika Albanska lista "Nik Đeljošaj- Genci Nimanbegu" i koalicija "Jedonoglasno".

Izvor:MINA